8. des
HEI
 
Fire flyktninger tatt mens de forsøkte å kutte seg gjennom piggtrådgjerde ved grensa
Fire flyktninger ble arrestert av FSB idet de forsøkte å ta seg over til Norge ved å klippe seg gjennom piggtrådgjerde. En av dem var mindreårig.

Publisert: 02.jul.2018 13:13
Oppdatert: 02.jul.2018 13:13

Flyktningene har blitt varetektsfengslet på russisk side mes det pågår etterforskning av dem.

Det var The Barents observer som omtalte saken først.

Ifølge nettsiden var det snakk om fire afrikanske flykninger. Tre av dem er fra Somalia, mens den fjerde var fra Djibouti, en liten stat øst i Afrika. Den ene skal i følge avisa ha vært mindreårig.

Grensekommisær Roger Jakobsen bekrefter ovenfor The Barents observer at de fire ble pågrepet ved gjerdet på russisk side mens de forsøkte å klippe seg gjennom det for å komme over til norsk side.

Nettstede skriver at hendelsen skal ha skjedd i juni, men det er ikke kjent når i juni det har skjedd eller hvor langs det 196 kilometer lange grensa de har forsøkt å krysse.

Etterforskningen pågår nå for fullt mens de fire sitter i varetekt. Forsøk på å krysse grensa ulovlig kan straffes med opptil seks år i fengsel.

Tidligere har flyktninger som har forsøkt seg på dette, måttet sone alt fra fem til 18 måneder i fengsel, ifølge Barents Observer.

Det siste året har FSB merket seg en stadig økende mengde av flyktninger som forsøker å krysse grensa mellom Russland og Norge på ulovlig vis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no