17. okt
MIX: Evelina Chernykh (14) fra Monchegorsk i en Mixed double treningskamp sammen med Freddy Øien fra Kirkenes Badmintonkamp. (Alle foto: Jørn Fossmo).
 
Fire idretter hele helga
Omlag 120 norske og russiske utøvere deltok i helga på Barents Sportsdager 2017. Badminton, kunstløp, ishockey og fotball sto på programmet.

Publisert: 07.feb.2017 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

I Sentralhallen møttes 65 småguttespillere fra Norge og Russland for første gang til dyst i ei futsalturnering. De åtte lagene spilte tre kamper hver.

Første gang futsal

Det russisk-norsk fotballsamarbeid har foregått lenge, men det var første gang at begge de to russiske lagene, Nikel og Zapolnarny, og Hesseng, KIF og BIl konkurrerer sammen i en turnering, og for første gang spiller de futsal.

- Dette var morsom og samtidig historisk. De russiske spillerne er nok mer vant med futsal enn våre norske. Dette er en fin måte å treffes på. Russerne er ordentlige folk, sier Atle Staalesen.

Resultatene:

KIF 1-Hil 1: 1-5

BIL 2- Zapolnarny: 3-2

HIL 2-Nikel: 0-1

KIF 2: Zapolnarny: 1-3

BIL 1-HIL 1: 0-1

KIF 1- HIL 2: 4-1

Nikel-BIL 1: 0-5

HIL 2-BIL 2: 0-5

Zapolnarny- HIL 1: 8-1

BIL 1-KIF1: 4-1

KIF1-Nikel: 0-2

BIL2-KIF2: 4-0

Unge og eldre badmintonspillere

I Fjellhallen var badmintonspillere fra Kirkenes Badmintonklubb og fra byen Monchegorsk, cirka 15 mil sør for Murmansk, samlet til treningssamling fredag og lørdag. Denne ganger var de yngste og de russiske i flertall. Mange av de norske klubbspillerne var forhindret fra å delta. Men for 70-årige Freddy Øien fra Kirkenes Badmintonklubb betyr alder ingenting i denne sammenhengen. Han var med på hele samlingen og lot seg inspirere av de langt yngre uttøverne.

Russerne hadde med seg en dyktige trener, 22-årige Egor Obukho fra Murmansk, som også er en habil badmintonspiller. De russiske og norsk spillerne fikk stor nytte av hans kompetanse og veiledning på samlingen.

Treningssamlingen ble avsluttet med en liten uhøytidlig turnering.

Vennskapskamp på isen

Kirkenes Puckers skulle egentlige spille turnering mot to russiske lag i helga, et fra Murmansk og et fra Nikel. Men russerne kunne denne gangen bare stille med et sammensatt lag fra disse to byene og dette mannskapet var svært ungt. Derfor ble det bare en vennskapskamp.

William Sjøgren forteller at de fleste russiske spillerne var så ung som ti-elleve år. De deltar på en ishockeyskole i Murmansk og trener nesten hver dag. Selv om de imponerte med god teknikk, ble fysikken nok i minste laget mot de norsk spillerne. Kirkenes Puckers vant 6-3, og alle målene til hjemmelaget stod lovende Daniel Tikhomirov (14) bak.

I januar har Kirkenes Puckers spilt tre kamper i en serie bestående av mange russiske lag som også mangler kunstis og hall. Serien heter Barents Open. Kirkeneslaget har imponert så langt og vunnet alle sine kamper.

På isen var det også duket for en sjelden idrett i Finnmark. Ti unge kunstløpere fra Murmansk og Olenegorsk, som ligger ti mil sør for Murmanske, slo seg løs på ishockeybanen i kulda foran et sterkt russisk preget publikum.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no