10. des
Illustrasjonsfoto
 
Fiskebåt-arrest til retten

Publisert: 08.nov.2017 15:05
Oppdatert: 08.nov.2017 15:05

Lønnskrav fra 2015 og 2016 skapte trøbbel for båteier.

En mann fra Sør-Varanger skal til muntlig forhandling med to tidligere ansatte i Øst-Finnmark tingrett mandag neste uke. Fiskebåten hans ble tatt i arrest i mars i år.

Det er to tidligere arbeidere på båten som fikk lagt beslag på båten, etter en krangel om utbetaling av lønn og lott fra fiske. Da fant tingretten det sannsynlig at den ene arbeideren hadde et krav på 102 000 kroner, og den andre hadde krav på 27 000 kroner. I tillegg kommer rente og saksomkostninger, til en totalsum av 179 550 kroner. Dette dekker ikke hele kravet til de to arbeiderne, men var nok til å kreve pant i båten.

Det ble tatt arrest i båten for å forhindre at lønnskravene til de ansatte skulle foreldes. Det eldste lønnskravet er for arbeid fra 2015.

Saken har vært innom Forliksrådet. Der fikk arbeiderne medhold i lønnskravene, men båteieren har klaget på avgjørelsen.

At fiskebåten er tatt i arrest betyr i dette tilfellet at den ikke kan selges. Noen kan ta arrest i penger eller eiendeler blant annet for å hindre at de forspilles, i saker der man vil sikre pengekrav mot en annen part. Her er det pant i båten, og dermed er den ikke salgbar fordi den kan brukes til å sikre at arbeiderne får det de skyldes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no