16. okt
Daværende parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik (Frp), her fra 2016.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 
Fiskeribladet: Nesvik tar over for Sandberg som fiskeriminister
Fremskrittsparti-veteranen Harald Tom Nesvik ligger an til å utnevnes mandag, ifølge to medier.

NTB
Publisert: 13.aug.2018 10:08
Oppdatert: 13.aug.2018 10:08

Fiskeribladet skriver at tidligere parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Fremskrittspartiet blir ny fiskeriminister i Solberg-regjeringen. Han var mandag formiddag på vei til Oslo, skriver Fiskeribladet.

Kilder VG har snakket med, sier Nesvik kommer til å bli utnevnt til fiskeriminister i et ekstraordinært statsråd mandag.

Han skal også ha vært aktuell som statsråd tidligere, men hensynet til representasjon fra forskjellige distrikter gjorde det vanskelig for ham å ta posten, ifølge NRK. Politisk kommentator Magnus Takvam kaller Nesvik «det heteste tipset»

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Harald Tom Nesvik til VG.

Han jobber hos brønnbåtselskapet Sølvtrans. Han skulle egentlig vært fylkesmann i Møre og Romsdal, men takket nei til jobben for å fortsette hos Sølvtrans, ifølge Fiskeribladet.

Trekker seg mandag

En rekke medier, inkludert NTB, får bekreftet av kilder at Per Sandberg har besluttet å trekke seg som fiskeriminister i kjølvannet av kritikken som er rettet mot ham etter feriereisen med kjæresten Bahareh Letnes til Iran.

I tillegg til Aftenposten , som var først ute med nyheten, har også Dagens Næringsliv , NRK og NTB opplysninger om at Sandberg går av, og at det blir endringer i regjeringen mandag.

Flere kommentatorer har allerede sagt at de tror utviklingen i saken innebærer at fiskeriministeren må ut av regjeringen. En av dem som nylig har endret mening om Sandbergs skjebne, er Minerva-skribent Jan Arild Snoen.

– Dette er en sånn «drypp, drypp, drypp»-sak der det kommer mer og mer hver dag, og så er det et spørsmål om når er nok blitt nok, sa Snoen til NRKs Politisk kvarter mandag morgen. For Snoen kom det punktet da Sandbergs datter i et intervju med TV 2 i helgen antydet at faren kan komme til å trekke seg fra ministerposten.

– Det framkom da at Per Sandberg ikke har tillit til Statsministerens kontor og derfor ikke informerer og dermed bryter retningslinjene. Så tilliten går ikke den veien, og da er det litt rart at statsministeren skal ha tillit til ham.

Værre hver gang

Tone Sofie Aglen i Adresseavisen tror saken ender med at Sandberg selv trekker seg, men tar forbehold om at Sandberg er uforutsigbar og vanskelig å lese.

– Jeg trodde han ville berge seg, men hver gang han åpner munnen, blir det verre. Han har vist utrolig dårlig dømmekraft, sa hun i samme program mandag morgen.

Sandbergs partikollega Christian Tybring-Gjedde sier til Nettavisen at det vil være klokt av Sandberg å trekke seg.

– Det er trist, men jeg er ikke overrasket. Per Sandberg har tatt et klokt valg, sier Tybring-Gjedde.

Han understreker at han uttaler seg med forbehold om at opplysningene stemmer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no