7. des
Her en fjellrev-valp som ble satt ut på Sæterfjellet i Oppdal i 2007. Fjellreven regnes som Norges mest truede pattedyr, men myndighetene har lyktes i å trygge den i flere fjellområder ved å sette ut avlsdyr.
 
Fjellrevvalper skal settes ut på Varangerhalvøya
Den lille bestanden av fjellrev i Varanger er så truet at Miljødirektoratet vil sette ut valper i området.

Publisert: 14.apr.2017 12:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Varangerhalvøya har hatt landets mest solide bestand av fjellreven, men i 2015 og 2016 ble det bare funnet DNA-spor fra mellom tre og fem dyr, melder NRK.

– Andre steder har vi satt ut alt fra 18 til 70 dyr. Planen er at brorparten av de dyra vi avler på avlsstasjonen vil bli satt ut i Finnmark i løpet av om lag åtte år, sier Arild Landa ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) til kanalen. Det er Landa som har ansvaret for fjellrevprosjektet på Varangerhalvøya.

En årsak til at bestanden har gått kraftig ned, er at det er lite med smågnagere. Spesielt lemen er en viktig matkilde for fjellreven, sier Geir Østereng, forvalter av Varangerhalvøya Nasjonalpark. Han skylder også på den mye større slektningen rødreven. I flere år har det vært jaktet på rødrev i Varangerområdet for å få ned bestanden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no