18. nov
ØVELSE: Stadig flere er utsatt for ulykker. Her fra en redningsøvelse i Sør-Varanger.
 
Flere bilulykker
I fjor fikk forsikringsselskapene meldt inn rundt 6 000 bilskader i Finnmark, melder Gjensidige. Det er 22 prosent flere enn året før.

Publisert: 18.mar.2014 14:22
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

- Den vanligste ulykkestypen er «eneulykker» med 1 500 skader, heter det. Det betyr ulykker som ikke involverer andre biler eller personer, som for eksempel der en bil kjører utfor veien eller kolliderer med et rekkverk. De 1 500 skadene er 250 flere enn i 2012. Ifølge Gjensidige skjer de fleste eneulykkene utenfor tettbygde strøk og høy fart er ofte årsaken.

I tillegg registrerte forsikringsselskapene over 400 forbikjøring- og møteulykker. Det er en økning på 18 prosent.

- Økningen i disse ulykkestypene er spesielt alvorlig på grunn av at dette ofte er de alvorligste ulykkene med personskader og store materielle skader, sier informasjonssjef i Gjensidige, Pål Rune Eklo. Han mener det er et paradoks at antall trafikkulykker øker samtidig som det bygges bedre og tryggere veier som skal forhindre ulykker.

I Finnmark ble det utbetalt 125 millioner kroner etter materielle skader. I landet som helhet var summen 6,3 milliarder kroner, en økning på over 500 millioner kroner fra året før.

Gjensidige anslår samtidig at personskadene i Finnmark etter trafikkulykker kostet rundt 42 millioner kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no