19. nov
INNLAND: Flere reiste innenriks via Kirkenes lufthavn i mai, men mangel på utenlandstrafikk førte til færre passasjerer totalt. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Flere fløy på innland
2,7 prosent økning i antall innenlandspassasjerer over Kirkenes lufthavn forrige måned kontra mai i fjor.

Publisert: 19.jun.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Det betyr i tall at 27 323 passasjerer reiste til eller fra Kirkenes lufthavn i mai. Samtidig er det en generell nedgang på 1,8 prosent grunnet mangel på utenlandstrafikk, viser den ferskeste statistikken fra Avinor.

Færre hittil

Så langt i år har 113 423 passasjerer reist via Høybuktmoen. Det er en nedgang på 2,1 prosent sammenlignet med fjoråret. Utflating av flytrafikken er en nasjonal trend, og Norwegian-streiken tidligere i år, bidro også til at færre reiste med fly. For Kirkenes sin del gjaldt dette mange kansellerte fly til Oslo. Ifølge Avinor, er det likevel en ørliten økning i flytrafikken i mai. Året så langt, viser imidlertid en nedgang på landsbasis.

- Innlandstrafikken gikk ned med 1,4 prosent, mens utlandstrafikken gikk opp med litt over tre prosent. I sum ga dette en svak oppgang på 0,1 prosent i mai. Så langt i år har flytrafikken til og fra Avinors lufthavner gått ned med 1,4 prosent, skriver de i en pressemelding. I antall betyr dette at 19 240 175 har vært innom Avinors lufthavner hittil i år.

Gardermoen økte

Oslo lufthavn Gardermoen var den eneste av Avinors lufthavner som registrerte flere passasjerer i mai. Økningen var her på 2,7 prosent. Både Bergen lufthavn Flesland, Stavanger lufthavn Sola og Trondheim lufthavn Værnes kunne notere en nedgang på henholdsvis 0,5 5,7 og 3,4 prosent.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no