7. des
Laila Stien i samtale med Rønnaug Ryssdal på Finnmark internasjonale litteraturfestival i Kirkenes i november. (Foto: Sonja Siltala eller Evy Andersen, Finnmark fylkesbibliotek).
 
Flere hundre tusen til nordnorske forfattere
Finnmark fylkesting har vedtatt Nordnorsk litteraturstrategi for 2017-2021.

Publisert: 21.mar.2017 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Målet med en strategi for litteratur i Nord-Norge er å styrke produksjon og formidling av nordnorsk litteratur. Finnmark fylkeskommune ønsker å styrke nordnorsk litteratur i nær dialog med aktører og forfattere, forlag, festivaler, bibliotek og andre produsenter og formidlere.

Stipend 

- I den nye litteraturstrategien er det satt av 100 000 kroner til stipend for skjønnlitterære forfattere og 150 000 kroner som stimuleringsmidler til promotering av nordnorske forfattere på flere arenaer. Men det er fremdeles en vei å gå før vi kan lyse ut disse midlene, sier fylkesbiblioteksjef i Finnmark, Heikki Knutsen.

- Nordnorsk litteraturstrategi er en del av Den nordnorske kulturavtalen, og Landsdelsrådet for kultur må først bli helt enig om videreføringen og oppdateringen av kulturavtalen og så må kulturavtalen med tilhørende finansiering vedtas i de tre fylkestingene. Dette håper vi er på plass til høsten, sier Knutsen i en pressemelding.

Finnmark fylkesbibliotek er sekretariat for gjennomføringen av nordnorsk litteraturstrategi og vil i samarbeid de to andre fylkesbibliotekene, og andre aktører i litteraturmiljøet, sette i gang arbeidet med litteraturstrategien.

Veiledning 

- Fylkestinget i Finnmark la også inn et tillegg om at fylkesbibliotekene vil kunne veilede nordnorske forfattere om ulike stipend og stipendordninger, og til å være behjelpelig med utforming av stipendsøknader. Dette må vi se hvordan vi følger opp, sier Fylkesbiblioteksjefen i Finnmark. Normalt er dette oppgaver som Nordnorsk forfatterlag og Forfattersentrum får støtte fra ulike hold til å utføre.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no