22. okt
Lavest fravær: Kokkelinja i 2016 hadde imponerende lavt fravær. Her fra linjas julebord i 2016 i Murmansk.
 
Jo flere kokker - jo mindre fravær
Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at kokkelinja på Kirkenes videregående skole har imponerende lavt fravær.

Publisert: 22.nov.2017 16:16
Oppdatert: 22.nov.2017 16:22

Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent på nasjonalt nivå.

Det samlede fraværet i den videregående skolen har gått kraftig ned etter innføringen av fraværsgrensen. Før hadde en elev i videregående skole typisk fem dager og 12 timer fravær. Nå er fraværet tre dager og ni timer.

Dagsfraværet har gått ned i alle fylker, men nedgangen er størst i Oslo og Finnmark. Også timefraværet har gått ned i alle fylkene, men Finnmark har hatt den største nedgangen i timefraværet.

Fortsetter god trend

For Kirkenes videregående skole fortsetter den positive trenden med stadig mindre fravær. Tallene fra Utdanningsdirektoratet viser at skolen både redusert gjennomsnittet med fravær i antall dager og timer, sammenlignet med skoleåret 2015/2016.

Tallene for alle 407 elevene på skolen, studieforberedende og yrkesfag, viser at elevene i snitt er borte 19,7 timer og 6,7 dager. Dette er en reduksjon med 1,8 dager og 4,7 timer fra fjoråret.

Tallene for alle fylkets 2.383 elever viser at gjennomsnittet med fravær var 15,6 timer og 5,4 dager. Kirkenes videregående skole ligger dermed bak fylkes- og landsgjennomsnittet.

Store interne forskjeller

Det er store forskjeller mellom de ulike linjene på Kirkenes videregående skole. Målt i antallet timer med fravær hadde restaurant- og matfag skolens laveste fravær med et imponerende snitt på 7,6 timer fordelt på 19 elever.

Elektrofag med 29 elever kom på andreplass med 15 timer, mens studiespesialisering med sitt store antall elever på 146 elever hadde sterke 16,1 timer i snitt.

Størst fravær i antall timer hadde design og håndverk med 44,8 timer, påbygging til generell studiekompetanse med 26,5 timer og helse- og oppvekstfag med 25,5 timer.

Nasjonalt viser tallene at det er fraværet på yrkesfag som har gått mest ned på yrkesfag.

– Etter innføringen av fraværsgrensen er denne gruppen nesten halvert til 17.000 i Norge. Vi ser også at færre elever slutter i løpet at skoleåret, sier kunnskapsminister Henrik Asheim i en pressemelding.

SVA har ikke lyktes å få en kommentar på statistikken fra rektor Øystein Hansen eller assisterende rektor, Ingvild Wartiainen, ved Kirkenes videregående skole mandag.

 
Fakta
  • Fraværsgrensen innebærer at man ikke kan ha mer enn 10 prosent fravær i ett fag for å få karakter i faget.
  • Tall viser at fraværet nasjonalt har gått ned med 40 prosent for dagsfraværet og 25 prosent for timefraværet, målt i median.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no