21. okt
FLERRET: May-Kristin Thomassen mener denne skaden oppsto på veiarbeid-området i Kongsgamdalen.
Foto: Privat
 
Flere punkteringer på vei til Jakobsnes
Kjør forsiktig på Fylkesvei 354 denne uka.

Publisert: 06.okt.2017 15:33
Oppdatert: 09.okt.2017 15:30

Flere beboere i Jakobsnes har klaget på skader på dekk - og i ett tilfelle på bil, denne uka. Syndebukken ser ut til å være området der det arbeides på veien i Kongsgamdalen. Der klager flere sjåfører på at det har ligget grovpukk uten noe gruslag over.

Kent Richard Witzøe beskriver å ha kjørt over store, skarpe stein, og at bilen har tatt nedi flere ganger. Han slapp unna med at det "bare" begynte å sive luft ut av et dekk.

Det gikk verre for May-Kristin Thomassen. Hun fikk flenge i ett dekk på bilen sin, og har gitt SVA tillatelse til å bruke bildet hun tok.

Frontspoiler

Witzøe har merket at det er lagt finere grus på den nyere veistrekka. Men også der støtte andre på et problem. Ken-Roger Jørgensen fikk ødelagt en frontspoiler fredag morgen.

- Det har vært dårlige forhold i området fra de begynte å bygge om veien. Vi har kjørt på skutt stein. Nå som de har forandret på veien, og laget lysregulering og oppkjøring mot asfalten, har underlaget blitt litt bedre. Men det ble veldig bratt opp mot veien, og der kjente jeg at jeg tok nedi, sier Jørgensen.

Grusområdet står ikke for alle skadene på frontspoileren på bildet. Jørgensen sier imidlertid at det er årsaken til at spoileren løsnet i front.

Han påpeker samtidig at underlaget fremdeles ikke er spesielt bra.

- Selv om det er midlertidig, kan de jo holde seg til en viss standard, mener han.

Geir Tæva Pettersen var på kjøretur fra Jakobsnes til Kirkenes torsdag morgen. Akkurat da han kom inn på Bøkfjordbrua - en halv kilometer etter grusområdet - oppdaget han at dekket var tomt for luft.

- Jeg regner nok med at det skjedde i grusområdet. Det er godt med mønster i dekkene, sier han.

Uforstående

Torbjørn Svendsen i Statens vegvesen forteller at de har vært i kontakt med entreprenøren, som stiller seg uforstående til skadene som skal være påført. Svendsen sier at vegvesenet har hatt kontroll på veien hele tida bortsett fra fredag og i helga, og går god for veien under den perioden. Heller ikke i helga mener de det var noen indikasjon på at forholdene var verre.

Ikke rapportert

Verken Jørgensen eller Pettersen ser for seg at de vil gå på Statens vegvesen for erstatning. Begge har hørt at det har lite for seg, og at det heller blir et forsikringsspørsmål.

Det blir feil, mener Svendsen i vegvesenet.

- Det ansees som naturlig at den som mener å ha blitt skadelidende tar kontakt med Statens vegvesen og fremlegger bildedokumentasjon av skadested og spesifikk skade på kjøretøy. Vi vil så ta opp saken med ansvarlig entreprenør, sier han.

- Statens vegvesen kan selvfølgelig ikke utelukke at uhell kan skje, men kan heller ikke ta stilling til saker som ikke mottas direkte med vedlagt dokumentasjon, legger han til.

Samtidig har entreprenøren rapportert mye høy hastighet i området, tross skilt med nedsatt hastighet. De vurderer å be politiet om kontroll i området.

Ferdig neste uke

Rettingen av veien på Kongsgamdal-bakken skulle vært ferdig nå. Svendsen forteller at det har blitt forsinket på grunn av utfordrende grunnforhold. Men det forventes å bli asfaltert i løpet av denne og neste uke. I tillegg skal det utføres noe fjellsikring etterpå.

Grusområdet står ikke for alle skadene på frontspoileren på bildet. Jørgensen sier imidlertid at det er årsaken til at spoileren løsnet i front.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LØSNET: Frontspoileren til Ken-Roger Jørgensen tok nedi.
Foto: Privat

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no