18. okt
 
Flere reagerer på åpningsshowet
Flere reagerer på åpningsshowet til Barents Spektakel fra sist onsdag. – Var det virkelig nødvendig å sette fyr på dem, spør Knut Jervidalo.

Publisert: 15.feb.2016 13:47
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Barents Spektakel er over, men nesten en uke etter åpningsshowet er det flere som kontakter avisa med reaksjoner på ødeleggelsene av reinskulpturene. I lørdagsavisa var det Jon Gaska som reagerte på at de fine reinskulpturene ble satt i brann.

– Jeg er enig med Gaska. Jeg fulgte med på da de ble satt opp, og så brenner de opp på noen minutter. Det er jo ikke kunst å sette fyr på og ødelegge det du lager. Det forstår iallefall ikke jeg meg på og jeg har hørt flere som reagerer på ildspåsettelsene, sier Jervidalo.

Forstår

Kunstnerisk leder for Pikene på broen, Andreas Hoffman, har forståelse for at folk reagerer på at kunstverk blir satt i brann.
– Ja, det har jeg. Jeg har selv vært lei meg for dette. Dette finnes så mange fine utarbeidet detaljer i disse skulpturene. Min regi hadde mye symbolikk, men også emosjon og empati for vår kulturarv som skal være offeret for industrien. Da er det veldig bra at folk reagerer emosjonelt på dette, sier Hoffman.
Han sier at Pikene på broen også satte et av reinkunstverkene i bysentrum.
– Dette var som en symbol for å redde kulturarven, selv om den er omplassert, «Rethinking Location», sier Hoffman.

Tilbake

Pikene på broen sier de vil invitere de kunstnerne som bidro tilbake til Kirkenes. De skulpturene som de lager, skal da bli stående attraksjoner i kirkenesområdet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no