6. des
OPTIMIST: Harald Sørensen tror på poeng borte mot Fløya i helgen. Han tror også på topp fire. (Begge arkivfoto: Yngve Grønvik)l.
 
Flere skjebnekamper for KIF
Hvor KIF spiller fotball neste år, avgjøres trolig i de neste kampene. Først er det to utfordende bortekamper mot Fløya og Skarp før det braker løs med et spennende by-derby mot BIL.

Publisert: 11.sep.2016 05:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Trener Harald Sørensen tror laget kan vinne i Tromsø på søndag.

- Vi er et av topplagene og er supermotivert når vi nå møter et godt lag. Tapet mot Ishavsbyen sist helg har vi lagt bak oss, sier han.

Noe forsterket stiller laget i denne kampen. Espen Johnsen blir hentet hjem. Ellers er Bjørn Are Aronsen tilbake på backplass etter karantene. Brage Andreassen var skadet sist, men er også aktuell til å ta plass i angrepet sammen med Jørgen Nilsen Jerijärvi. De to er KIFs toppskårere så langt med åtte mål.

Fem matchballer

For å kvalifisisere seg til neste års 3.divisjon etter den nye serieordningen, må KIF være blant de fire beste. I dag er KIF overs streken, men både Alta 2 og Skjervøy puster KIF-guttene i nakken.

- Vi ser ikke på denne kampen som være-eller ikke være. Vårt mål er å bli blant de fire beste, og alle kampene framover ser vi på som matchballer, slår Sørensen fast.

Tabellen forteller at KIF scorer og slipper inn omtrent like mange mål på bortebane som hjemmebane. Laget har slitt med uttelling i kamper som de har dominert.

- Det har blitt litt krampaktig for oss utover i kampene når vi ikke lager mål på klare sjanser. Men vi kan også ligge under i spill og vinne fordi dette laget har flere såkalte matchvinnere som kan avgjøre.

Henter hjem

Sørensen sier at de har hatt en god treningssommer fram til midten av august med alle spillerne tilgjengelige. Men så dro flere av guttene på skole. De mest erfarne hentes hjem til de viktige høstkampene

- Til sammen seks spillere befinner seg i Tromsø, en i Bodø og en i Trondheim. Jeg syns det er bra at klubben henter hjem spillere på våren og høsten. Det har vært tradisjonen i klubben siden 70-tallet, forteller Sørensen.

- Treningsgruppa i Kirkenes er selvsagt noe svekket i disse periodene, men over tid håper vi at spillere på skole skal bosette seg i kommunen igjen, avslutter han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no