7. des
VIL SELGE: Formannskapet vil selge næringstomter i Sør-Varanger. (Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen).
 
Flertall for å selge næringstomter
Innstilling ble gjort på møtet onsdag, kun Arbeiderpartiet var i mot.

Publisert: 12.sep.2014 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Sør-Varanger kommune er per i dag grunneier for cirka 180 næringstomter. Nå har formannskapet innstilt overfor kommunestyret at man kan selge inntil en tredjedel av disse.

Oppmykning

Kommunestyret vedtok i februar å mykne opp reglene rundt salg av næringseiendommer. Kommunen har imidlertid hatt tradisjon for å bortfeste, og har dermed kun solgt næringseiendommer i særlige tilfeller. Kommunestyret ba administrasjonen om å utarbeide retningslinjer for salg av næringseiendommer, og rådmannens innstilling ble vedtatt av formannskapet.

Må bebygges

Blant retningslinjene står det at fester av næringstomt kan innløse tomten dersom de har festekontrakt eldre enn tre år. Vilkår er at 50 prosent av eiendommens utnyttelsesgrad er tatt i permanent bruk gjennom permanent bygningsmasse i tråd med reguleringsplanen. Alle kostnader vil også tilfalle fester, og innløsningssummen vil være 25 ganger kommunens festeavgift for det aktuelle området. Innløsning av næringstomt gjelder ikke for tomter som kommunen framfester fra andre grunneiere. Når 60 av dagens bortfestede næringstomter er innløst, vil videre salg av slike, sendes til ny politisk behandling. Arbeiderpartiet gikk for øvrig i mot salget, men etter alternativ votering gikk formannskapet inn for Rådmannens innstilling med fem mot fire stemmer. Saken skal videre behandles av kommunestyret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no