23. okt
EIENDOMSSKATT: Med flertall for eiendomskatt i hele Sør-Varanger vil innbyggerne i Bugøynes også måtte regne med å betale skatt for sine eiendommer.
 
Flertall for eiendomsskatt på bygda
Denne uka har Ap, SV, uavhengig representant Knut Mortensen og Venstre forhandlet om å innføre eiendomsskatt og hytteavgift i hele Sør-Varanger.

Publisert: 16.mai.2013 16:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Saken om å innføre eiendomsskatt i hele Sør-Varanger var et hett tema i senhøstens budsjettdebatt. Ikke minst på bakgrunn av kommunens dårlige økonomi ønsket Ap, SV og uavhengig representant Knut Mortensen å innføre eiendomsskatt overalt i kommunen. I tillegg ønsket disse partiene også en hytteavgift.
Full eiendomsskatt vil tilføre Sør-Varanger kommune en årlig inntekt på ti millioner kroner. Riktignok etter å ha brukt vel ni millioner på å forberede eiendomsskatten.
I dag er det bare boligeiere i sentralsørvaranger, avgrensa av Elvenes i øst og Bjørnevatn i sør, som betaler eiendomsskatt.

Snur

Etter denne debatten har Venstre i vinter bestemt seg for å gå inn for å innføre eiendomsskatt også i distriktene. Ifølge våre kilder har dette vært en av årsakene til at Elsa Haldorsen trakk seg som leder nylig. Hun har vært en erklært motstander av eiendomsskatt i distriktene.
Idag, torsdag, holder SV, AP, Venstre og uavhengig representant Knut Mortensen en pressekonferanse der alt taler for at de proklamerer at det nå er politisk flertall for eiendomsskatt og hytteavgift, og at de akter å innføre den etter nødvendig vedtak.
Det nye i denne pressekonferansen vil etter all sannsynlighet være hvordan og når dette skal innføres.

Bekrefter

Knut Mortensen og Stian Celius bekrefter at det har vært møter om eiendomsskatt og hytteavgift denne uka. Pål Gabrielsen vil verken bekrefte eller avkrefte, mens det igår ikke var mulig å få Aps leder Lena Norum Bergeng i tale.

Uaktuelt

Ordfører Cecilie Hansen tar til etterretning at det nå ser ut til å bli flertall for å utvide eiendomsskatten. Hun og Sp er imot dette sammen med Høyre, Frp og uavhengig representant Agnar Jensen.
– Da håper jeg virkelig at de har klare de ti millionene som skal til før vi kan kreve inn all eiendomsskatten. Økonomien tillater ikke en slik ekstrautgift, sier hun.
– Og låneopptak er uaktuelt, påpeker hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no