11. des
 
Flest bedriftskonkurser siden finanskrisen
Bare i finanskriseåret 2009 ble det åpnet flere bedriftskonkurser i løpet av årets fire første måneder enn i samme periode i år.

Publisert: 02.mai.2018 15:52
Oppdatert: 04.mai.2018 14:31

– Vi er på full fart mot et nytt rekordår dersom trenden så langt i år fortsetter, sier Per Einar Ruud i kredittanalyseselskapet Bisnode til Dagens Næringsliv.

Til sammen ble det åpnet 1.301 konkurser i første kvartal i år. Det var 3,7 prosent flere enn i samme periode i fjor. I absolutte tall var økningen i antall konkurser på 47 i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Sammenholdt med apriltallene fra Bisnode, som viser en ytterligere kraftig økning i antall konkurser denne måneden, er det mye som tyder på at det i 2018 vil bli satt ny konkursrekord. 1.766 selskaper har gått konkurs så langt i år. Det er en økning på 15,9 prosent fra i fjor.

– Antallet økte i desember, januar og februar for å synke i mars. Det var på grunn av påsken som i år kom i mars og i fjor i april. Vi spådde derfor en betydelig økning i april, men er overrasket over at den er på hele 63,6 prosent, sier

Økning blant foretak

Kvartalstallene fra SSB viser at tre av fire konkurser – 1.020 konkurser, tilsvarende 78 prosent – ble åpnet i foretak, det høyeste antallet siden 2009. De resterende 22 prosentene omfatter personlige konkurser, inkludert enkeltpersonforetak.

I fjor sto foretakene for 74 prosent av konkursene.

Akershus var det fylket som hadde størst økning målt i absolutte tall – 38 flere enn ett år tidligere. Oslo hadde flest konkursåpninger (188), etterfulgt av Akershus (170) og Hordaland (156).

16 over ende i Finnmark

I Finnmark ble elleve aksjeselskap og fem andre aktører meldt konkurs første kvartal.

I Sør-Varanger har det blitt åpnet konkurs i følgende selskaper hittil i 2018:

Evolution Electro AS (17.1.)

Barents Consult AS (5.4.)

Det er også åpnet konkurs i boet til to privatpersoner. I tillegg har følgende selskaper fått varsel om tvangsoppløsning:

Hesenget Invest AS

Hjørnet Spiseri AS

Kirkenes Astrocamp AS

Mikkola Håndverk AS

TFG AS

Transport i Nord - Ishavsbus s AS

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no