15. okt
LITE PENGER: Vegvesenet vil teste ut metoder for å utbedre gang og sykkelvei mellom Kirkenes og Hesseng, men de har lite penger til formålet. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Flikker på gang og sykkelveg
Gang og sykkelvegen mellom Kirkenes og Hesseng er i ferd med å gå i oppløsning. Nå skal den flikkes på, men vegvesenet har svært lite penger å rutte med.

Publisert: 29.jul.2014 14:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Det er Sør-Varanger kommune som har sendt en anmodning til Statens vegvesen for å få utbedret strekningen som benyttes av mange turgåere og mosjonister.

Bak i køen

Seksjonsleder i vegvesenets region nord, Tor Inge Hellander, erkjenner at gangvegen er i dårlig stand, og at den har vært det i mange år.

- Den er jo nesten farlig å sykle på enkelte steder. Dessverre har den ikke blitt prioritert og dermed havnet langt bak i køen da vegvesenet har et stort etterslep på veinettet, sier han.

Det er ikke midler til å bygge ny gang og sykkelveg, så de har fått tildelt såkalte vedlikeholdsmidler til å gjøre noe med den.

- Det er bare et meget beskjedent beløp i første omgang, sier Hellander.

Tester metoder

Dersom vegvesenets skulle utbedret veien totalt, ville det være snakk om å bygge en helt ny vei slik standarden er i dag.

- Da må vi grave og fundamentere under telen. Det betyr 1 meter og 80 centimeter ned i bakken, noe som vil bli veldig dyrt, forteller han.

De har nå geoteknikere i sving for å teste ut diverse metoder med for eksempel isolering i bakken for å se om det hjelper.

- Vi går i gang med disse testene i løpet av høsten. Det blir da snakk om å teste de eventuelle metodene på noen hundre meter. Så får vi håpe at det kommer flere midler i årene fremover, avslutter Tor Inge Hellander.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no