8. des
 
Flott reise med Fossekallen
Fossekallen har laget en nydelig korkonsert om en reise på Nordkalotten, som samtidig er som en reise gjennom et liv.

Publisert: 11.jun.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Konserten starter mykt og sart der solistene beveger seg gjennom publikum og det blir som en omfavnes av myke stemmer. En stemning som passer fint når en ser ut mot duskregn og kaldt grønt løv utenfor Grenselandsmuseets panoramavinduer. Lapin âidin kehtolaulo, en voggesang. For naturligvis starter en reise gjennom livet med nettopp det.

Fossekallen og dirigent Karoline Rånes Fagerheim har fått med seg Anne Margaret Nilsen og Trygve Beddari på prosjektet «En musikalsk reise på Nordkalotten».

Inkluderende

Koret vil gjerne ha et årsprosjekt, noe å jobbe frem mot. Og i år ble prosjektet å sette sammen et repertoir fra Norden, og sanger som fører publikum fra vugge til ungdom, voksenliv, forelskelse og frem til Kanteleeni og det mektige Barentshavet.

Og Fossekallen lykkes raskt med å lage en god og inkluderende stemning der publikum får være med uten at det blir påklistret og påtrengende. Med «Joik fra Bugøyfjord» får Anne Margaret publikum med på taktfaste «hejhejå», og så lager musikerne til loop og rytme og trekker publikum inn.

Mange språk

Typisk for Sør-Varanger synger koret på områdets språk, på norsk, finsk, russisk. Her er joik og her er skoltesamisk leudd.

Publikum får leve seg inn i barske tømmerfløteres viser, inn i sommerstemninger, stemningen slik den kan ha vært hos de som måtte forlate gård og grunn i Suenjel. Her er bruremarsj og rallarvise før det hele rundes av med Bergmannsbyss i måneskinn, med Kanteleeni og med Barentshavet.

En fullsatt sal på Grenselandsmuseet fikk en fin opplevelse med seg ut i en sommerkald kveld.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no