20. okt
SKOLEN: Bugøynes skole får nytt varmesystem. (Arkivfoto)
 
Flyktningmillion til Bugøynes-varme
Formannskapet hadde penger til overs etter flyktningeboliger.

Publisert: 17.mai.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Formannskapet har enstemmig vedtatt å sette av 985 000 kroner ekstra til å sette inn bergvarme og el-kjele på Bugøynes skole.

Den nye varmeordningen skal erstatte oljekjelen på skolen, da oljefyring skal bort fra alt av bygg i kommunen innen 2020.

De 985 000 kronene tas fra en konto som ble brukt til et prosjekt med bygging av flyktningebolig i Nisseveien i Bjørnevatn i 2014. Kommunen hadde lånemidler på kontoen som ikke ble brukt, og dermed går det nå til Bugøynes.

Fra før av var det satt av 2 millioner kroner til ombyggingen på årets budsjett, men så ble det billigste tilbudet på 3,3 millioner kroner.

Kommunen har beregnet at de vil få 155 000 kroner fra Enova, og at de vil få mer moms tilbake med den nye prisen. Men da må det likevel rett under en million til i investering. Den kommer altså fra den ovennevnte kontoen.

Saken skal opp i kommunestyret før den endelig er avgjort, men det var ikke noen som hadde noen motargumenter i formannskapet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no