23. okt
FLYTEBRYGGA: Båter har nå bedre fortøyingsmuligheter i Lanabukt. (Begge foto: Frank Emil Trasti)
 
Flytebrygga på plass i Lanabukt
Sjølaksefiskarlaget er storfornøyd med resultatet av et spleiselag - med samisk støtte.

Publisert: 07.aug.2015 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Forrige uke ble arbeiderne ferdige med den nye flytebrygga i Lanabukt. Og i helga ble prikken over i' en satt, idet Sør-Varanger sjølaksefiskarlag satte opp livbøyen som de selv er fadder for.

- Det er nå mye enklere for mindre båter å kunne anløpe Lanabukt med sine fangster og ærender, forteller Frank Emil Trasti i Sør-Varanger sjølaksefiskarlag til SVA.

Åtte båter får plass på sørsiden av flytebrygga, i le for nordvestvinden. Nordsiden av brygga brukes til korttidsparkering for landing av fangster og annen av- og pålossing, ifølge Trasti.

Spleiselag

Det er ikke sjølaksefiskarlaget som eier brygga. Den er finansiert av et andelslag, der lokale folk og bedrifter har bidratt med penger. Deriblant finner man Jarfjordanlegget, som også eier servicebygget ved brygga. Sametinget stilte også opp med dugelig med penger: De vedtok i fjor å spytte inn 174 000 kroner.

- Det er min oppfatning at etablering av anlegget vil kunne legge bedre til rette for den sjøaktiviteten som drives lokalt i Lanabukt. Det gjelder både for sjølaksefiskere, fjordfiskere, oppdrettsanlegget og en aktør som driver med sjøfisketurisme, uttalte sametingsråd Silje Karine Muotka da Sametinget skulle gjøre sitt vedtak i desember i fjor.

Vært behov

Sør-Varanger sjølaksefiskarlag er veldig godt fornøyd med at flytebrygga har kommet på plass. Det har lenge vært et behov, mener leder Astrid Daniloff.

- Sjølaksefiskerne går inn til området for å hente is. Det er tungt å bære iskassene ned til båten, så det hjelper veldig på at det finnes en flytebrygge der. Også fiskere som ikke driver med sjølaksefiske kommer innom der. Det er kort å gå fra fiskefeltene, sier hun.

Sjølaksefiskarlaget har bidratt med å holde ismaskinen sin i gang på serviceanlegget ved brygga. Maskinen har vært i lagets eie i et tiår, og hvem som helst kan bruke den mot betaling.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no