9. des
ZERO: Kari Elisabeth Kaski er nestleder i miljøstiftelsen Zero. Nå kommer hun hjem til Kirkenes for å snakke om hvilke energiformer det er best å satse på for fremtiden.
 
Fokus på en fornybar energiutvikling
Finnmarks energiutfordringer i et lokalt og globalt perspektiv er tema når Kari Elisabeth Kaski besøker Kirkenes tirsdag.

Publisert: 29.mar.2014 14:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Det er Naturvernforbundet som har invitert nestlederen i miljøstiftelsen Zero, kirkenesjenta Kari Elisabeth Kaski, til å sette fokus på alternative innspill og perspektiv i debatten om fornybar energi og industriutvikling i Finnmark. 

- Kaski kan gi oss både mer kunnskaper om, og innspill til, diskusjoner om dette tema. Hun har på tross av sin unge alder lang fartstid fra nasjonalt miljøarbeid, både fra Natur og Ungdom og nå fra miljøstiftelsen Zero. Hun har også god kjennskap til Finnmark og lokale utfordringer, sier Anne Greve i Naturvernforbundet i Sør-Varanger.

Feil hest? 

Greve påpeker at energimarkedene er i endring. Europa har vedtatt ambisiøs klima- og fornybarpolitikk, og det vil bety at store mengder olje og gass må bli liggende for å nå klimamålene.

- Et viktig spørsmål å stille da er om noen vil kjøpe oljen og gassen fra Barentshavet? Kanskje satser vi på feil hest og låser Finnmark fast til fortidens løsninger? Spør Anne Greve.

Hun mener også prosjektene knyttet til grønne sertifikater, som gir utbygging av fornybar energi, i liten grad ser ut til å havne i Norge, og enda færre i Finnmark. Hvorfor greier vi ikke å utnytte Europas beste vindressurser? Går Finnmark glipp av et industri- og energieventyr? Spørsmål Naturvernforbundet mener Kari Elisabeth Kaski kan bidra til å gi noen svar på.

Earth hour

Anne Greve minner samtidig alle om at lørdag kveld er det tid for årets Earth hour. Da slukkes lysene over hele verden i en time som en markering, men ikke minst også som en påminning til alle lands myndigheter om å ta klimamål og klimapolitikk på alvor. Hun håper oppslutningen om dette blir stor også her i Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no