9. des
TOK FATT: Anne Marie Dalmeyer Nilsen hentet fram raken og tok like så godt å gjorde hagearbeid for seg selv og en syk venninne da solen tittet fram søndag.
 
Folk har tatt fatt på vårrengjøringen
Vinterens store snømengder er i ferd med å smelte bort. I blomsterbed rundt om titter spirene fram. Det har gjort at raker, malerkoster og skrujern har blitt hentet fram. Nå er vårrengjøringen for alvor i gang.

Publisert: 31.mai.2017 10:59
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Overskriftene om varmerekorder, badetemperaturer og grilling sørpå har spredd seg ut til landets mange kanter. Samtidig har vinteren fortsatt hatt et godt grep om Nord-Norge.

Værgudene ga imidlertid fra seg et par ekstra varmegrader søndag, og lot solen steke på himmelen. Det gjorde at folk flere steder i Sør-Varanger tok fatt på vårrengjøringen.

-Det er deilig

En av dem var Anne Marie Dalmeyer Nilsen. I en hage i Kirkenes sentrum fant SVA henne med solen i ansiktet. Midt mellom drivhus, og ulike blomsterbed la hun ned en betydelig innsats for å gjøre en hage klar til sommermånedene. Med raken i hånden og med slagstøvler på tok hun i et tak for en syk venninne. Dèt etter at hun selv hadde vært i sin egen hage tidligere på dagen.

- Det er deilig å være ute når det er så nydelig vær. Da er det bare å ta frem raken å begynne, sier hun mens hun raker bort løv.

Hun forteller at blåklokker og krokus har begynt å blomstre og gjøre sitt inntok i hagen. Samtidig har knoppene begynt å komme på trærne.

Men hun innrømmer imidlertid at den store mengden snø har gjort at våren og hagearbeidet har latt vente på seg.

- I fjor var jeg ferdig å rake og gjøre ferdig hagen til slutten av april. Nå er det en måned senere. Jeg går etter snøen, så jeg tar til jeg ikke kan ta mer, sa hun mens hun pekte bort på hagens siste snøflekk.

Båtvask

Nede på småbåthavna i Kirkenes la Ruben Holmgren ned nødvendige arbeidstimer for å få sjøsatt båten sin. Han har brukt helga på båten, men erkjenner at solen er en viktig bidragsyter.

- Jeg benytter meg av at solen står på himmelen, for jeg orker ikke stå her å fryse på hendene, sier Ruben, som var i full gang med motorbytte og vasking av båten.

Holmgren regner med å bruke om lag en uke på å få klar båten.

- Den har stått på land i to år, så jeg ser fram til å få den på vann. Jeg håper å få brukt den en del ganger i sommer, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no