23. okt
TOK ORDET: Lokalpolitiker og tidligere ordfører Cecilie Hansen tok opp manglende bredbånd, mobildekning og dab-dekning under debatten.
 
Folk i Sør-Varanger vil på nett – da trengs det også dekning
Under debatten i Bugøynes torsdag ble også bredbånd- og nettdekningen i fylket diskutert. Flere pekte på at den enkelte steder er helt fraværende.

Publisert: 28.jul.2017 12:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

-En siste ting som irriterer meg voldsomt er kommunikasjon. Veiene i fylket er relativt bra, men nett-dekningen derimot er veldig dårlig. De siste dagene har jeg kjørt 90 mil, og de aller fleste steder er det kun «Edge».

Til og med vår kjære nabo i øst har dekning hele veien til Murmansk. Så nettodekning kan dere gjøre noe med, oppfordret Svein Rud i Norway King Crab de frammøtte politikerne til å gjøre noe med under torsdagens debatt.

Ikke alene

Han var på ingen måte alene.

Lokalpolitiker og tidligere ordfører Cecilie Hansen (Sp) tok til ordet for det samme.

Hun stilte spørsmål til regjeringspartiene om de mente at folk ute i distriktene også skal kunne ha de samme digitalrettighetene som man ser i de større og mer sentrale områdene i landet.

- Hvis vi blir slått sammen med Troms, er det da slik at vi får mobildekning, fiber og dab-dekning? spurte Hansen og la til at slik det er per i dag så har man ikke det.

-Bør satses

Det var liten tvil om at politikerne som deltok i debatten ikke var uenig med sine lyttere. Heller tvert imot. Flere konstaterte at det er en vei å gå når det gjelder leveringen av bredbånd.

- Når det gjelder digitale nettet så bør det absolutt satses. Om vi klarer å koble bredbånd på samtlige hus tror jeg kan bli vanskelig, men i alle fall i stor grad de fleste hus, konstaterte Bengt Rune Strifeldt (Frp) i sitt tilsvar til Hansen.

Kirsten Bergstø fra SV oppsummerte det hele slik:

- Det viser bare at landet vårt ikke er ferdig bygd, sa hun.

Stikk mot høyre

Arbeiderpartiet ved Helga Pedersen benyttet imidlertid sjansen til å gi et stikk til regjeringspartiene.

- Når det gjelder infrastruktur, så ser vi at dagens regjering har kuttet kraftig i bredbåndsatsingen og fiskerihavns-satsingen. Arbeiderpartiet har i sin alternative Nasjonale transportplan foreslått et løft for bredbånd slik at folk i hele landet skal få tilgang til fiber og ikke kun enkelte områder, uttalte hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no