15. okt
åpner dørene: Med over 50.000 besøk i 2017, satser de ansatte friskt med flere aktiviteter og kulturarrangementer frem mot sommeren. Bibliotek er mye mer enn bare bøker og utlån, slår gjengen fast. Noe av innholdet er debatter, quiz, bokkafe, film, konserter og foredrag. Foto: Stian Celius
 
Folk-til-folk-samarbeid på agendaen
Sør-Varanger Bibliotek har spikret store deler av sitt nye vårprogram. Neste tirsdag arrangeres en større debatt om folk-til-folk samarbeidet.

Publisert: 07.feb.2018 16:13
Oppdatert: 09.feb.2018 17:35

De ansatte på biblioteket inviterer neste tirsdag til en større paneldebatt om den siste tids utvikling innen folk-til-folk samarbeidet. Dette som en del av Barentsdagene og i anledningen Barents Spektakel.

Biblioteket ønsker å ta pulsen på statusen for samarbeidet i kjølvannet av flere utfordringer i forholdet mellom Norge og Russland, sett med lokale øyne.

Formålet er en åpen debatt der man diskuterer den senere tids utvikling sammen med publikum. Bakteppet er utfordringer som Russlands annektering av Krim-halvøya, flyktningekrisa og Frode Berg-saken.

Noen av de som skal delta i panelet er Atle Stålesen fra Barents Observer, ordfører Rune Rafaelsen, Luba Kuzovnikova fra Pikene på broen, Harald Sørensen som leder kulturarbeidet i Sør-Varanger kommune, Sandra Aspmyhr som leder den norsk-russiske grenseboerforeningen og Robert Nesje i støttegruppa for Frode Berg.

I tillegg ventes gjester fra de grensenære områdene i Russland og moderator fra Barentssekretariatet.

viktig med mer debatt

Leder for Sør-Varanger bibliotek, Dagfinn Gjerde, mener det er viktig at biblioteket tilrettelegger for flere offentlige møter. I tillegg har den nye bibliotekloven satt føringer for dette skal bli en del av det nye innholdet.

– Formålet er at vi skal kunne tenke høyt sammen, og det skal ikke være elitepreget. Står vi ved et nytt tidsskille for grensesamarbeid og en ny kald krig, undrer Gjerde.

Hvor går veien videre? Hva tenker folk om hva som skjer? Dette er bare noe av det som biblioteket ønsker tanker om.

jakter nye publikummere

Sør-Varanger bibliotek hadde et godt år i 2017. Nå satser de videre på flere av arrangementene som har medført gode besøkstall.

– Vi fortsetter med bibliotek-tirsdag der vi inviterer til quiz, film, konserter og ulike foredrag. I tillegg skal vi utvikle programmet «etter skoletid» som har vært populært hos elever når skolene stenger.

Familielørdager med eventyrfortellinger har også vært populært, og noe vi vil fortsette med, sier Gjerde.

Hele programmet oppdateres jevnlig på bibliotekets nettsider.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no