21. okt
 
Folkefest med ISÁK, Balto og trommer
Flotte artister på scenen, 140 unger i barneskirenn, underholdende gateteater med viddas cowboy, Balto, bålpanner og mat og drikke gjorde susen på torget. Hundespann måtte man vente lenge på.

Publisert: 14.mar.2018 14:35
Oppdatert: 14.mar.2018 15:28

– Vi begynte å lese opp navnene på deltakerne fra påmeldingslista, men det skjønte vi fort at det kom til å ta alt for lang tid, ler Hilde Michelsen i Kirkenes og omegn skiklubb, som arrangerte barneskirennet i sentrum tirsdag ettermiddag. Det ble enkelt løst med at ungene fikk si navnet sitt selv i mikrofonen, noe de aller fleste syntes var stor stas før de satte avgårde i løypa gjennom gågata.

– Det var artig at de fikk gå gjennom målportalen til Finnmarksløpet også. Det var mange fornøyde unger i målområdet, sier Michelsen.

Barneskirenn

Barneskirennet var gratis for alle som ville være med, og med 140 unger på startstreken tror Michelsen det ble satt ny rekord.

En annen rekord satte Alexander Rindestu alias viddas cowboy, Balto. Han underholdt for hundrede gang siden han startet med den populære figuren under FL i 2015. Balto er en person med hundeskrekk som har fått det for seg at han skal kjøre Finnmarksløpet, men det blir hele tiden «neste år». De yngste fikk en god porsjon tiss- og prompehumor, mens de voksne fikk noen ganske saftige biter aktuell politisk satire.

Bjørnevatn Trommekorps startet showet på isscenen mens snøen dalte som glitter over dem.

Sangtalenter

Deretter fikk publikum høre sangtalentene Isabell Tro Johnsen og Signe Sparby fra scenen. Til slutt kom ISÁK med Ella Marie Hætta Isaksen i front.

– Jeg elsker votteapplausen, det er bare her i Finnmark man får oppleve det, sa hun til et stort publikum på torget.

De som ville se første hundespann inn måtte vente lenge. Men ca kl. 21.40 kom Dallas Seavey fra USA som første kjører til Kirkenes. Han kjørte også først ut, natt til onsdag, men i skrivende stund har han blitt passert av svenske Petter Carlsson idet de nærmer seg Garsjøen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no