10. des
FOLKEMØTE: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass inviterer til folkemøte kommende tirsdag. Her sammen med varaordfører Lena Norum Bergeng. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Folkemøte om olje og gass
«Trenger vi olje og gass?». Det spørsmålet stilles på et folkemøte på Scandic hotel i Kirkenes kommende tirsdag.

Publisert: 15.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Arrangør er Norsk olje og gass og temaet er framtidsperspektivet i øst. Hva er mulighetene for Norge i utviklingen av olje og gass i Russland? Paneldeltakerne under debatten er stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen (H), administrerende direktør ved Kimek, Greger Mannsverk, administrerende direktør i Lundin, Kristin Færøvik, ordfører Rune Rafaelsen og Ørjan Birkedal i Statoil.

50 år

Bakgrunnen for folkemøtet er at det olje og gass-bransjen i år kan feire 50 år på norsk sokkel. Det har vært et eventyr for såvel landets økonomi som landets teknologiske utvikling.

- Leser man avisene kan en få inntrykk av at det snart er slutt. At det snart er tomt der ute, at vi ikke vil ha bruk for olje- og gass lengre. Vi som olje- og gassindustrien har sovet i timen. Og diskusjonen har i for stor grad gått uten oss. Vi må på banen og snakke om de mest sentrale spørsmålene knyttet til vår fremtid, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Spørsmålet som stilles under folkemøtet i Kirkenes er hvordan vi skal løse klimautfordringen. Hvordan skal vi gi energi til en befolkning som vokser med 83 millioner mennesker i året? Debatten må tas.

- Det er viktig å rette opp i misforståelser. Like viktig har det vært å lytte til de som har en annen oppfatning av hvilken betydning olje og gass skal ha også i framtiden.  Enhver sak har to sider, og begge sidene må fram, sier Schjøtt-Pedersen. 

Norsk olje og gass vil i løpet av høsten skal vi besøke 18 norske byer og oppfordre til debatt. Arrangøren vil sette olje og gass som industri inn i et lokalt næringsperspektiv. Under folkemøtene inviteres lokale aktører, både forkjempere og motstandere av industrien, til debatt.

Unge stemmer

Det er også viktig å bringe inn de unge stemmene. framtidens beslutningstakere.

- Undersøkelsene våre viser at det er de unge som er mest kritisk til olje og gassnæringen. Derfor har industrien bedt fem studenter og sju unge medarbeidere fra selskapene om å hjelpe oss. Disse representerer de som skal bli morgendagens statsministere, oljearbeidere, sykepleiere og foreldre. Hvordan skal fremtidens Norge se ut? Hva mener de unge at vi skal leve av. Og ikke minst: hvordan skal vi sørge for en bærekraftig levevei? Kort sagt: Hva er den nye oljen?

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no