9. des
ØNSKER VELKOMMEN: Norske Willy Bangsund og russiske Sergej Kozhokov jobber begge i Fjellhallen og tar i mot deltakere fra fem land i helga. (Foto: Anne Mette Bjørgan)
 
Forbrødring på brytematta
Arrangørene av Aprilstevnet merker ingenting til kalde gufs mellom Russland og Norge.

Publisert: 16.apr.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Førstkommende lørdag fylles Fjellhallen av 70 forventningsfulle brytere fra fem land, pluss trenere, dommere og alle andre som følger et internasjonalt brytestevne på seniornivå.

Ifølge Willy Bangsund har det kalde klimaet mellom Russland og Norge ingenting å si, verken på deltakelse eller praktiske ting i forbindelse med stevnet.

- Historieløst

- Vi holder kontakten som vi alltid har gjort, sier Bangsund, og lover samme markering på dette brytestevnet som de hadde på stevnet i oktober; et stort seil med teksten «Vi takker sovjetiske soldater for frigjøringen av Finnmark» skal henge i Fjellhallen.

- At politikere sørpå ikke deltar i årets markering er historieløst, mener Bangsund og tror helt sikkert at dagens situasjon blir tema på den sosiale delen av brytestevnet, der idrettsfolk fra Russland, Finland, Sverige, Estland og Norge møtes.

Lokalt håp

Det er 45. gang at Aprilstevnet arrangeres i Kirkenes. Også denne gangen stiller brytere fra landslagsnivå, både fra Finland og Norge. Fra Russland stiller brytere fra sju klubber, fra Vorkuta til Moskva.

Det skal brytes i seniorklasser både for menn og kvinner, i ungdomsklasser og for gutter og piker 15 år.

Det lokale håpet er Kaja Bergersen som stiller i klassen piker 15 år.

- Også fra Tana og Mehamn kommer utøvere som kan gjøre det bra, mener Bangsund, som gjerne også tar med at det blir både orientalsk dans og musikk i pausen.

- Julia Kovasjenko er russisk mester i orientalsk dans. Hun danser fantastisk. Og en duo fra Russland skal bidra med både Beatles og Stones-låter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no