13. nov
TOG: Det blir ingen felles skoletog i Kirkenes 17. mai. (Arkivfoto).
 
Foreldrene setter foten ned for felles skoletog i Kirkenes
Etter to år med felles 17. mai-tog i sentrum går man tilbake til gammel ordning i år.

Publisert: 27.mar.2017 10:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Bakgrunnen for at det kun blir elever fra Kirkenes skole i toget i Kirkenes på 17. mai i år er motstand fra foreldreutvalgene fra skolene i Bjørnevatn, på Sandnes og Hesseng.

- Konklusjonen kom etter å ha hatt møter med de tre FAU-ene. Kirkenes FAU er positiv, men siden det er motstand både i Bjørnevatn, på Sandnes og Hesseng, så går vi tilbake til den gamle ordningen den kommende nasjonaldagen, sier enhetsleder for kultur i Sør-Varanger kommune og medlem av 17. mai-komiteen, Harald Sørensen.

Årets 17. mai-komite består ellers av Odne Stunes (leder), Toril Guvåg og Britt Slagtern.

Nasjonaldagen er knappe to måneder unna, og planleggingen er i full gang. Det legges opp til et tradisjonelt nasjonaldagsprogram i år. Det blir tale for dagen ved ungdomsrådets leder, Kristina Amalie Hamre. Blomsternedleggelsen ved Krigsmødremonumentet blir ved Elsa Haldorsen.

- Utfordringen ved at det ikke blir felles skoletog, er at vi ikke får til korps til alle togene i kommunen. Da kan man gjøre det som de har gjort i Bjørnevatn, nemlig å ha et eget trommekorps, sier Sørensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no