10. des
FORTGANG: Ved å kun fortsette med planene på Gamneset vil kommunen unngå innsigelser som kan skape forsinkelser.
 
Foreslår å bare jobbe videre med Gamneset i første omgang
Kommunen vil ha fortgang i utbygging på Tømmerneset og legger nå fram en plan for utbygging på Gamneset.

Publisert: 03.jun.2015 16:13
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Den omfattende saken utbygging av Tømmernes ruller videre. I forkant av kommunestyrets vedtak 17. juni skal planutvalget komme med sin innstilling nå på fredag.

Sprikende

Å få på plass alt som er planlagt på Tømmernes vil ta lang tid, da det ligger flere innsigelser inne. Derfor har administrasjonen i kommunen nå lagt inn et forslag til innstilling der Kirkenes Maritime Parks utbygging på vestsiden av neset legges i bero. Det samme gjelder for omregulering av skyte- og øvingsfeltet på Høybuktmoen. I tillegg tas kommunens ønske om havn i Leirpollen, samt vei fra Leirpollen til KILA ut av planen.

Da sitter man igjen med Norterminals prosjekt på Gamneset samt veitilknytning til Leirpollen. Det betyr at man plukker frem det gamle veialternativet fra kommuneplanens arealdel fra 2005. Dermed sikres rammebetingelsene for utbygging på Gamneset.

Dette var et litt annet alternativ som går fra Gamneset til Leirpollen, over Langfjorden og til KILAs eksisterende veiprosjekt som allerede er under planlegging. På denne planen ble det i sin tid ikke gitt innsigelser.

De øvrige planene legges i bero inntil det foreligger en beslutning gjennom vegvesenets og Kystverkets Konseptutvalgsutredning (KVU).

Det er som avisa tidligere skrev Staten som har siste ord i hvor Stamnetthavna skal ligge.

Dette er også noe som har vært ønske fra Kirkenes Maritime Park. De inviterte kommunen til et samlokalisering der, men dette ble avslått, med begrunnelsen om at Staten har siste ord.

Fortgang

Dersom politikerne velger å gå for det første forslaget, vil arbeidet med Norterminals lenge planlagte oljeterminal komme i gang relativt raskt.

Dette er også det prosjektet kommunen anser som det som har mest hastverk. Norterminal har sagt at de kan starte bygging av terminal fra sjøsiden.

Når det kommer til drift har de også nevnt at de i verste fall kan bygge en egen vei langs traséen som vil lede til den nye stamnetthavna.

Det andre forslaget går på at man starter arbeidet med det samme nevnt overfor, men at man i tillegg starter mekling i kommunal regi på de øvrige områdene der det finnes innsigelser, noe som anses som lite hensiktsmessig.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no