21. okt
OGSÅ UTBYGGERE: Staal Nilsen (Frp) vil ha skattefritak i tre år, også for de som bygger leiligheter til salgs. Her fra utbygging på Skytterhusfjellet.
 
Foreslår fritak for eiendomsskatt
Staal Nilsen i Frp vil ha ny debatt om eiendomsskatt for nybygg.

Publisert: 06.feb.2016 14:25
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Nilsen håper å få saken opp i kommunestyret allerede nå på februarmøtet. Han vil at lokalpolitikerne skal diskutere fritak fra eiendomsskatt for de som bygger seg nytt hus.

Tre år

Frp vil foreslå at huseiere med nybygg ikke betaler eiendomsskatt det året de får ferdigattest og ikke de to påfølgende årene.

- Jeg har fått vite at Sør-Varanger har hatt en slik ordning tidligere, sier han. Han undersøker også dagens ordning om nybygg og eiendomsskatt.

- I dag skal det være slik at hus som blir bygget, ikke pålegges eiendomsskatt det året de får utstedt ferdigattest. Vi vil utvide det med to år til. Vi ønsker jo at folk skal bygge i Sør-Varanger.

Nilsen mener et eventuelt fritak bør gjelde alle som bygger nytt, også utbyggere som bygger leiligheter for eksempel.

Egen sønn

Nilsen foreslår saken etter at hans egen sønn fikk eiendomsskatt på tomta der han er i ferd med å sette opp nytt hus.

På spørsmål om han nå står i fare for å bli beskyldt for å snakke for sin egen syke mor, svarer han klart ja.

- Det var jo nybygget til min sønn som fikk meg til å tenke på saken. Men jeg kan ikke la være å ta det opp selv om det også gjelder min sønn. Dessuten er det slik at han har inntekter nok til å bære de utgiftene. Andre har kanskje ikke det.

Om han regner med å få støtte for forslaget i kommunestyret?

- I utgangspunktet er dette inntekter det ikke er regnet med i budsjettet. Dette er hus som ennå ikke er bygget. Forslaget går dermed ikke utover allerede budsjetterte inntekter. Det kan gjøre det lettere å få gjennom, mener han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no