11. des
KJAPPERE: Hurtigbåtrute kan forkorte reisetida kraftig mellom for eksempel Bugøynes og Kirkenes. Her er hurtigbåten "MS Mårøy" ved Smalfjord.
 
Foreslår hurtigbåt fra Kirkenes
Går forslaget gjennom blir det båtrute mellom Vadsø og Kirkenes, med anløp i Bugøynes.

Publisert: 04.mai.2013 13:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Finnmark Fylkeskommune sier det er påvist behov og statistikk over antall pendlere som er bakgrunn for forslaget om ei båtrute mellom Vadsø, Bugøynes og Kirkenes. Ruta er lagt opp med to daglige avganger på hverdager pluss søndag.

Erstatter buss

Anløp i Bugøynes er lagt opp fire dager i uka. Det anløpet vil komme i stedet for buss heter det i forslaget, der reisetida mellom Bugøynes og Kirkenes antas bli halvert med hurtigbåt. Bussen tar i dag en time og 50 minutter.
I forslaget heter det også at det i utgangspunktet er lagt opp til to båter i rotasjon, men at det er mulig å legge opp tre, hvis det er innenfor fylkeskommunens økonomiske rammer. De åpner også for kommunal medfinansiering, som også kan øke frekvensen av båter.

Gjennomslag

Avgangen og ankomst fra og til Vadsø vil samordnes med bussrutene til og fra Nesseby, Tana og Vardø, heter det i forslaget.
Tanken om en hurtigbåtforbindelse har blitt fremmet mange ganger i Sør-Varanger gjennom flere år. Kirkenes Næringshage er blant dem som har saken på agendaen, men uttalte senest i mars i år at den blir lagt på is.
Fylkeskommunen skal i juni bestemme rutetilbudet som skal legges ut på anbud for neste periode, fra 2016 til 2025. Nå sender de ut forslaget sitt på høring til kommunene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no