9. des
LØYPEFORSLAG: Senterpartiet, her representert ved Cecilie Hansen og Kurt Wikan, mener det kan oppnås miljøgevinst ved å opprette to nye skuterløyper i Sør-Varanger.
 
Foreslår to nye skuterløyper
Senterpartiet foreslår to nye skuterløyper i Sør-Varanger. En fra Hesseng til Langfjordvannet og en fra Ørnevann til Namdalen.

Publisert: 12.mar.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Skuter og løypenett engasjerer i Sør-Varanger. Det viser snøskuterløypenettet som nå er ute på høring. Senterpartiet ønsker å lage to nye skuterløyper, som de begge mener vil spare miljøet.

Den første vil gå fra Hesseng, over Sandnesvannet, ned Bekkedalen og til Langfjordvannet. Det andre forslaget er fra parkeringsplassen ved Ørnevannet, videre rundt Ørnevann til Ørnevannsslette og ned til Namdalen.

Løyper

Cecilie Hansen og Kurt Wikan i Senterpartiet sier at det går løyper i områdene som partiet her foreslår.

– Noen har dispensasjon for kjøring til bensinstasjonene på Hesseng. Ved å lage til disse skuterløypene trengs det ikke lenger en slik disp, og dette vil gagne miljøet, sier Hansen.

– Dette er løyper som vi tidligere foreslo til kommuneplanen og som også var oppe på de folkemøtene som ble holdt. Da ble det stort engasjement og enighet, men ikke tegnet inn i planen. Nå vil vi foreslå dem igjen, sier Wikan.

Enklere

Senterpartiet ønsker å gjøre forholdene lettere for de som i dag må søke disp for kjøring.

– Se på Kaj Bakke, som var ute forleden og sa at han hadde hytte to kilometer fra veien. En slik skuterløype fra Ørnevann, rundt vannet og mot Namdalen, vil gjøre forholdene lettere for han. Og han er ikke alene. Det kryr av hytter ved Ørnevann. Det gis 10-15 dispensasjoner. Hvorfor ikke da heller legge en løype der. Dette blir det miljøfordeler av. Man skal tross alt laste skutere på henger, sier Hansen.

– Og ikke tror vi det blir så fryktelig mye trafikk av dette heller. Vi letter trykket på de store utfartsstedene våre ved opprettelsen av disse to skuterløypene og gjør det lettere for skuterkjørerne å ha startstedet der turen starter, sier Wikan.

Naturfordel

Senterparti-politikerne er usikre på om de får politisk flertall for forslaget.

– Noen partier vil nok støtte oss. Vi får komme med forslaget og ta diskusjonen. Vi synes dette bør gjennomføres. Man har jobbet lenge med å knytte sammen et fornuftig løypenett, sier Wikan.

– Sør-Varanger er en kommune med flott natur og uante friluftsfordeler som gjør at mange velger å bli boende her. Motorisert ferdsel er også en del av de friluftsformene som finnes her, sier Hansen.

– Ingenting engasjerer så mye som nettopp snøskuterløyper. Det viste folkemøtene, sier Wikan.

Både han og Hansen håper at de nye skuterløypene er klare til sesongstarten 2016/2017.

Uviss

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) har ikke tatt stilling til skuterløypene ennå og ønsker ikke å kommentere forslaget til Senterpartiet.

– Høringsfristen for snøskuterløypenettet er 1. april og vi har ikke bestemt oss for hvor vi står i dette ennå, sier Rafaelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no