15. okt
Fra felles fylkesting i Kirkenes i oktober.
Foto: Stian Celius
 
Forhandlingsbrudd: - Troms vil ikke anerkjenne oss som likeverdig part
Samtalene om en fylkessammenslåing mellom Troms og Finnmark gikk onsdag ettermiddag i stå.

Publisert: 29.nov.2017 20:42
Oppdatert: 29.nov.2017 20:42

Bakgrunnen for at det er kommet til brudd i forhandlingene, er at Finnmark ikke godtar formuleringer fra Troms' side, melder NTB.

– Troms ville ikke anerkjenne Finnmark som likeverdig part i forhandlingene, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik i en pressemelding.

Vassvik sier videre i pressemeldinga at Troms ikke ønsker at fellesnemnda og andre utvalg som skal lede sammenslåingen, skal være likt representert i medlemmer.

 – Vi har lagt fram konkrete forslag som var gode for begge parter, og vi har strukket oss svært langt. Vi har ønsket å bygge på styrkene til dagens organisasjoner, med en desentralisert lederstruktur og opprettholdelse av viktig kompetanse både i Finnmark og Troms. Vi har foreslått at politisk ledelse kan sitte i Tromsø, mens administrasjonssjefen skal sitte i Vadsø, etter samme modell som trøndelagsfylkene har brukt. Forhandlingsutvalget fra Troms har vært steile på at både politisk og administrativ ledelse i det nye fylket skal legges til Tromsø, sier Vassvik.  

At forhandlingene nå har kollapset, betyr at de to fylkestingene ikke vil kunne fatte likelydende vedtak om sammenslåing når de holder hvert sitt fylkesting i desember. Vassvik holder imidlertid døren på gløtt for at forhandlingene kan bli gjenopptatt.

Stortinget har besluttet at Norges to nordligste fylker skal slås sammen, og Troms og Finnmark forsøker nå å bli enige om navnet på det nye fylket og hvor myndighetsorganer skal plasseres.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no