20. okt
FYLT: Alle benkeradene i Svanvik kirke var fylt til randen da pasvikdølene sang julen inn sist onsdag.
 
Førjulskveld i skogen
Etter fire juleinnsynginger i Svanvik kirke, så kan man slå det fast; dette er en tradisjon som små og store pasvikdøler håper er kommet for å bli.

Publisert: 19.des.2014 13:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Førjulssangkvelden i en fullsatt kirke er en sikker vinner på Svanvik. Onsdag gjorde de det igjen, initiativtakerne bak førjulstradisjonen. En halvannen times kulturkveld, med kjente og kjære julesanger, som virkelig lokket fram følelsen av at nå nærmer det seg jul med stormskritt. Det som var av stress ble lagt igjen ute. Inne hersket ro og flotte julesanger.

Barnekor

Inngangen til det å synge jula inn kunne ikke ha vært bedre. Et barnekor med små og mellomstore barn som går fram og synger Santa Lucia. Da var det nok en og annen mor og far, onkel og tante og besteforeldre som måtte tørke en tåre eller to.
Ingen førjulskveld uten allsang, og det fikk vi til fulle muligheten til i Svanvik kirke onsdag kveld. Den vakre «Tenn lys» og tradisjonelle julesanger som «Bjelleklang» og «På låven sitter nissen». «Julekveldsvise» av Alf Prøysen var like selvfølgelig som den er fin.

– Det er tross alt Prøysen-år i år, sa konferansier Anne Wikan. De minste blant publikummerne kunne «hvilken dag i desember», som synges hver eneste ettermiddag i barne-TVen «Jul i månetoppen».

– Jeg kunne ikke denne før på generalprøven tirsdag, sa Trygve Beddari, som akkompagnerte på sitt keyboard.

Kulturskole

Aurora Skrebergene Beddari, Vårin Wikan og Flora Kristine Nergård går på kulturskole. Det fikk vi som var til stede på førjulskvelden i kirka på Svanvik nyte godt av gjennom «Sonjas julesang», «Jeg er så glad hver julekveld», «Himmel på jord» og «Glade jul».
«Det lyser i stille grender» ble sunget av Bente Skrebergene Beddari og Boa Kyrrø på gitar. Kyrrø hadde også med seg barna Anneli, Sunniva, Maria og Erle på «Blue Christmas». Her var Erlend Guvåg med på gitar. Guvåg var også med på «Nå tennes tusen julelys» med Lill Anita Hasselberg og «Himlen i min favn» med Hasselberg og Trygve Beddari.
Alle de foregående førjulskveldene på Svanvik har hatt sin julefortelling. Her var det igjen Alf Prøysen som ble valgt, denne gang med den kjente «Snekker Andersen og Julenissen», som er fast Barne-TV på NRK på julaften, fortalt av Svanhild Apeland Lande.
Trond Ingebrigtsen og Bengt Ryeng er faste innslag under førjulskveldene. Onsdag var ingen unntak, der de framførte Hans Rotmos «Vårres jul» og Astow Erichsen og Otto Nielsens «Julekveld i skogen», nesten like fint som originalversjonene. Et annet musikalsk innslag som har vært med tidligere, er Johnny Lande, som sammen med datteren Linn Lande Amundsen framførte «Marys Boychild» og «Romjulsdrøm»

Høydepunkt

Det er vanskelig å trekke fram et høydepunkt blant de musikknumrene som kom på løpende bånd i Svanvik kirke onsdag. Men da Anne Margaret Nilsen og Trygve Beddari tok plass ved kirkas orgel på galleriet i kirka ble nok toppen nådd. Anne Margaret og Trygve har det siste året oppholdt seg i Pasvikdalen, men flytter nå tilbake til Oslo. De har hatt musikalske prosjekter med dalens minste og har virkelig satt solide spor etter seg. For å understreke hvilke musikalske størrelser de to er og for å gi en real avskjedsgave til Pasvikdalens befolkning framførte de to «Mitt hjerte alltid vanker» og «O helga natt». Magiske minutter.
«Deilig er jorden» er selvsagt som avslutning av alle førjulsarrangement, der vi setter pris på den jorda vi bor på, før det ble servert gløgg og pepperkaker og samlet inn penger til nytt teppe i Svanvik kirke.

– Dette er et innsamlingsprosjekt som ble igangsatt i fjor, sa Anne Wikan. Før hun takket for frammøtet på vegne av seg selv og de andre initiativtakerne Bente Skrebergene Beddari og Svanhild Apeland Lande, Erlend Guvåg og Sør-Varanger menighetskontor, som var medarrangør.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no