22. okt
ASYL: Housam og Tareq inne i Kirkenes kirke.
 
Forlater kirka - men vil ikke til Vestleiren
Kirkeasylantene forberedte seg til å gå ut av kirkeasyl fredag. Men det skal bare bli en svipptur innom Vestleiren.

Publisert: 30.jan.2016 14:11
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

- Vi ønsker egentlig ikke å gå ut av kirkeasyl, men vi må tilbake inn i det norske systemet, og få ordnet nye intervjuer, sier Tareq.

Han, kona Laila, og Housam har vært i kirkeasyl i Kirkenes siden torsdag forrige uke. Fredag forberedet de seg på å forlate kirka, siden den umiddelbare faren for utsendelse til Russland virker å være over i denne omgang.

- Ikke bra for kona

Men Tareq og kona vil ikke tilbake til Vestleiren. De har fått overnattingsplass av kjenninger i Kirkenes, og vil bare dra til leiren for å søke om å få kommet seg ut derfra igjen.

- Livet i leiren er ikke bra for kona mi. Hun er gravid, og har vært dårlig i det siste. Torsdag var vi på sykehuset, og da anbefalte legen at hun måtte ta det rolig. Det er lite plass og masse folk i leiren, og hun trenger et stille sted å være, sier syreren til SVA.

Fredag ettermiddag var kirkeasylantene med på å klargjøre en leilighet de får låne over helga.

Tilbake til mottak

Kirkeasylantene håper de kan sendes tilbake til mottakene der de var før de ble flyttet til Vestleiren forrige uke. Som mange andre rundt om i landet, hadde de blitt flyttet til Vestleiren for rask transport ut til Russland, fordi de har visum til Russland. Men russerne sa stopp torsdag, og siden da har ingen fått slippe over.

Denne uka sluttet også Politiets Utlendingsenhet å holde på asylantene på Vestleiren. De får nå lov til å reise rundt som de vil på egne ressurser, så lenge de holder seg tilgjengelig og forteller hvor de drar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no