23. okt
FORNØYD: Leder i Sør-Varanger jeger og fiskeforening, og for tiden leder i fiskeutvalget, Terje Aslaksen er fornøyd med de nye retningslinjene for laksevassdrag. (Arkivfoto)
 
Fornøyd med nye retningslinjer
Det har vært mye spenning knyttet til de nye forpaktningsreglene for laksevassdrag. Nå er Fefos vedtak kommet.

Publisert: 17.sep.2014 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Leder i Sør-Varanger jeger og fiskeforening, Terje Aslaksen, sier seg fornøyd med FeFos arbeid.

- Vi som forening har deltatt i høringsprosessen og har kommet med flere innspill. Jeg synes vi har fått med mye av det vi ville, sier han.

Søke penger

En av nyhetene som Aslaksen trekker frem, er at en del av inntektene fra elvene nå skal settes inn i et fond, der forpakterne kan søke midler for støtte til forvaltning av vassdrag.

- Det er fint for oss med små elver, da forpakting krever mye mer ressurser enn tidligere, forklarer Aslaksen og peker på økt dokumentasjon og mer oppsynsarbeid som deler av den økte arbeidsmengden de siste 15-20 årene.

I de nye vedtektene heter det også at forpaktingsperioden er forlenget til ti år av gangen, i stedet for fem år, som i dag.

- I forvaltningsarbeid er langsiktighet veldig viktig. Derfor synes jeg dette er bra, kommenterer han.

Belønner innsats

Nytt er også at det åpnes for å selge sesongkort for Klokkerelva, Munkelva og Karpelva til kommunens innbyggere. Ikke bare til medlemmer av foreningen. Det er også mulighet for medlemmer av andre foreninger i Finnmark å kjøpe sesongkort i lakseelver i Sør-Varanger.

Samtidig skal det bli muligheter for lokale medlemmer å kjøpe kort til redusert pris, dersom de deltar i dugnadsarbeid.

- Vi må ha en intern diskusjon innad i foreningen om hvordan vi løser dette, men det kan bli en fin ordning. Hvis flere er med å bidrar i arbeidet, så blir ikke byrden så tung. Og det er bare en fin hobby å drive med litt forvaltningsarbeid, poengterer han.

Det kan også nevnes at desinfisering av fiskeutstyr heller ikke er påbudt dersom man bare flytter seg mellom elver der det ikke er påvist smitte. Dette har vært et diskusjonstema.

- Men nå er det slått fast at det ikke er nødvendig, sier Aslaksen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no