9. des
FORSINKET: - Vi må se på paprkeringsbehovene for alle offentlige snøscooterløyper, og dette arbeidet vil ta tid, sier Trygve Sarajärvi ved Plan -og utviklingsavdelingen i Sør Varanger kommune. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Forsinket arbeid med snøscooterløyper
- Vi må bare beklage. Denne saken har tatt lang tid, men nå har hytteforeningen i Vintervollen fått et svar, sier Trygve Sarajärvi i Plan -og utviklingsavdelingen i Sør Varanger kommune.

Publisert: 09.nov.2016 16:10
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Les også: – Får ikke svar

Han forteller at parallellt med henvendelsen fra hytteforeningen, har kommunen jobbet med nye forskrifter for kommunale snøscooterløyper i hele kommunen.

Forsinket løypeplan

- Vi har fått pålegg fra fylkesmannen om å kartlegge og verdisette all friluftsområder i kommunen. Dette er en svært omfattende jobb som betyr at vi blir et år forsinket med å ferdigstille arbeidet med snøskuterløypene i kommunen. Den skulle egengtlig ha vært ferdig i vinter. Men omfanget av arbeidet viste seg altså å bli mye større enn vi hadde forventet, sier han.

Bedring først i 2018

- Mange av løypene i kommunen har vanskelige parkeringstilbud. Vi må se på parkeringsbehovene under ett før det nye løypenettet kan bli godkjent. Dette arbeidet regner vi ikke å få gjort ferdig før i 2018, opplyser han.

Sarajärvi poengterer at kommunen har et tilbud for brukere av snøskuterløype 21 som starter ved Vintervollen. En offentlige parkeringsplassen ligger på den kommunale veien til Lanabukt, og kommunen holder denne parkeringsplassen åpent på vinteren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no