8. des
UBESEIRET: Ingen Nyttårsturnering uten spill for spillerne som er litt over lunsjhøyden som håndballspillere. KIF Old Ladies er fortsatt ubeseirede i egen turnering. (Foto: Tor Sandø).
 
Forsøker starte damelag i håndball
KIF lodder interessen for å starte damelag i håndball.

Publisert: 05.mai.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Stine Isaksen Sandø i Kirkenes IF forteller at initiativet egentlig kommer fra håndballkretsen - og regionen - som gjerne vil starte serie for 4. divisjon senior dame. For det fins flere treningsmiljøer for damehåndball rundt om i Finnmark. I Vardø, Lakselv, Honningsvåg, Alta og også Kirkenes.

Miljøer som trener, men som kanskje ikke har tid, ressurser - og heller ikke ønske - om å dra til Bodø for å spille kamper.

Ulikt oppmøte

Kirkenes IF har ikke hatt et senior damelag siden 2004/2005.

- Vi i KIF har også hatt et treningsmiljø for senior de siste årene. Oppmøtet har vært forskjellig, fra veldig bra til ikke så bra. Det har variert mellom seks og syv personer på trening til 16/17 og opp mot 20, forteller Stine Isaksen Sandø.

Seniorlaget trener tirsdag kveld, og er i alderen 16 til 40.

Tanken er at serien skal starte opp til høsten, men at det ikke skal spilles standard borte- og hjemmekamper. I stedet er modellen at det lages tre kamphelger i løpet av vinteren.

God blanding

- Dermed vil det bli bedre mulighet for de som har trent håndball tidligere til å være med, siden det ikke har så mye tid og energi som å ha veldig mange kamphelger.

Stine Isaksen Sandø regner med en god aldersblanding.

- Fra de som er ferdig med aldersbestemt håndball og opp til 40 eller kanskje 45. Vi forsøker oss nå på en litt uoffisiell sondering av terrenget, for å finne ut hvem som er interessert og hvor interesserte de er.

Økonomien er en annen side av saken.

- Det fins en konto med noe penger i håndballgruppa, det holder bare til en kamphelg, men er altså i hvert fall en liten startkapital.

Isaksen Sandø legger til at interesserte kan ta kontakt med henne, eller via håndballgruppa på facebook.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no