22. okt
 
Første gudstjeneste i nykirka
Tirsdag ble ikonene i den nye kirka i Nikel innviet samtidig som det ble holdt minnestund etter flyulykken 1. juledag.

Publisert: 01.jan.2017 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Flyulykken 1. juledag utenfor Sotsji har berørt mange i Russland. 64 av de 92 omkomne er sangere i det verdenskjente Alexandrov-koret. Det ble derfor holdt en minneseremoni for dem i den nye kirka i Nikel.

Samtidig var det en gledens dag for kirkegjengerne i Nikel. Tidligere i desember var kirka klar til bruk, selv om den ikke er helt ferdig, og tirsdagens innvielse av ikonene betyr at det nå kan holdes gudstjenester i kirka.

Den gamle kirka i Nikel brant ned i 2010, og for folk i Nikel var dette mer enn en katastrofe. Ny kirke var nemlig allerede planlagt, penger var samlet inn og materialer kjøpt inn for innsamlede penger. Materialene var lagret i kirkebygget som brant, så dermed stod menigheten uten materialer, uten penger og uten kirke.

I Kirkenes ble det startet kronerulling der Den ortodokse menigheten i Sør-Varanger, Sør-Varanger Menighet, Frelsesarmeen og Sør-Varanger Avis stod bak. Det ble holdt solidaritetskonsert og samlet inn penger. I tillegg ble det gitt penger fra Stein Fiskebecks minnefond og Fiskebeck Holding. Totalt ble det samlet inn over 300 000 kroner og i 2012 ble byggingen satt i gang.

Menigheten i Nikel fikk ingen økonomisk støtte fra den russiske ortodokse kirka sentralt eller industrigiganten Norilsk Nikel. Disse valgte heller å støtte byggingen av det nye klosteret i Petsjenga.

(Alle foto: Tatiana Bazanova)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no