12. des
KOMMER: Førstkommende fredag på Ritz rocker Rock Steady julen inn med sin aller første helaften og gjester på scenen.
 
Første helaften med Rock Steady
Selv om Rock Steady har eksistert i flere år, og med veletablerte musikere i bandet, har de aldri gjort sin egen helaften før.

Publisert: 16.des.2015 15:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

– Vi har spilt mye ute, til og med vært i Vardø på «Bluesen», men vi har alltid delt kvelden med noen. Derfor er det veldig artig å endelig få en helaften med bare oss, sier trommis Erlend Gimse.

Endringer

Rock Steady var opprinnelig et band for det meste viet 70-tallsrock. Med Odin Ramberg som vokalist og Sør-Varangers største Ritchie Blackmore-fan på gitar, Tore Rafaelsen, låt det tungt og tøft, med mye Led Zeppelin og Deep Purple på repertoaret. Da Ramberg flytta hjem til Vardø ble Annelise Sneve Mortensen spurt om å erstatte han, og da endret også repertoaret seg. Og i høst har hennes gamle sangvenninne, Wenche Riise, også fått plass i bandet.

– Alle har tilpasset seg og repertoaret har blitt bredere. Vi spiller nå musikk fra de siste fem tiår. Den nyeste låta har såvidt fått noen uker med rotasjon på radio. Det er noe en gammel musiker som meg synes er gøy. Jeg startet jo som 14-åring i danseband, og nå spiller jeg popmusikk igjen, sier Gimse.

Gjester

Kjernen i bandet er powertrioen Gimse, Rafaelsen og Are Skavhaug. I forbindelse med sin første helaften, juleferie og siste fredag før jul, har bandet innkalt venner til å bidra. Det er gammelvokalisten Odin Ramberg og keyboardist Jack Johnsen.
– Da Annelise ble med og hun hadde med seg sine ønskelåter, måtte vi omarrangere mange av låtene sånn at det passet med powertrio-konseptet. Det var ganske mye synth som ble gjort om til gitar. Men siden vi hadde lyst å slå litt på stortromma og gjøre noe nytt, inviterte vi Jack Johnsen til å bli med. Så nå låter det igjen litt annerledes i forhold til hva folk her er vant til, sier Gimse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no