5. des
MALMKLANG: Sammen med Erlend Liljegren laget Ørjan Nilsen flere ungdomsarrangement på Malmklang. Dette er i 2005.
 
Første lokale verdensstjerne
DJ Ørjan Nilsen er et stort navn i utlandet, og foreløpig ikke så kjent i Norge, men det holder på å endre seg. – Jeg har jo et ganske gjenkjennbart fjes, ler han.

Publisert: 31.aug.2017 16:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Han begynte å lage musikk på gutterommet, fortsatte med å arrangere ungdomsdiskotek på Malmklang og så fikk han en hit med La Guitarra i 2008, og da begynte snøballen å rulle.

Satset

– Jeg bestemte meg i 2010 for å gå all in, la det briste eller bære. Jeg jobbet som en gris og ett år etter var jeg på lista over verdens topp 50 DJ-er. Det var svært spesielt, ler Nilsen.
Nilsen har hele verden som sin arbeidsplass og har spilt for publikum på opp til 65 000 mennesker. Fredag spiller han på Grenseløsfestivalen i Kirkenes, og det er første gang han er på festivalen.
– Jeg er veldig nervøs, jeg kjenner det allerede. Det er noe helt eget med å spille på hjemmebane, og her er ikke EDM-miljøet så stort heller. Jeg har spilt på Ofelas, og det gikk veldig bra, men dette er stort. Jeg gru-gleder meg, sier Nilsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Mer kjent

Nylig spilte han på Findings i Oslo, som hadde navn som
Alesso, DJ Snake, Karpe Diem og Tiësto på plakaten.
– Det var en suksess, helt vanvittig, akkurat som de store festivalene i utlandet. Der ble jeg gjenkjent og måtte ta bilder og skrive autografer. Første gang jeg har opplevd et sånt trøkk i Norge, og det var veldig artig, selv om jeg har satt stor pris på å få gå i fred i Norge, ler Nilsen.

Utvikling

Han sier at EDM-miljøet har forandret seg veldig de siste årene. Det er ikke lenger låter med ti minutters oppbygging og flere timer lange sett. Låtene blir kortere og konsertene kortere, men musikken begynner å bli spilt på vanlige radiokanaler.
– Det har blitt musikk for alle, og det er veldig bra, sier Nilsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Lokal tradisjon

Siden starten i 2012 har det alltid vært tradisjon for å ha med lokale artister. Ekstra morsomt er det når man kan koble lokale artister med store navn.
Eksempler på det er Randi Sneve Skeie som sang sammen med Åge Aleksandersen, og søstera, Annelise Sneve Steinbakk som sang med Vamp. Andre lokale band som har stått på den store scenen i Barentshallen er A Bigger Band, U2 2U, Andrea Hågensen Hjelm, Dr. Wessel med Odd Rene Andersen & The Good Old Horny Boys, Smalltown Kings og Frøder, som hadde samspill med både Annelise Sneve Steinbakk, Martine Meslo, Harald Devold og arrangør Stian Labahå.
I tillegg har Pål Riise hatt barneforestillinger under festivalen.
– Vi er kjempeglade for å ha fått Ørjan Nilsen i år, og vet at mange gleder seg, sier Stian Labahå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no