10. des
FØRSTE: Siv-Eirin Nilsen fikk årets første perletur-t-skjorte. Det var ordfører Rune Rafaelsen som overrakte den, og han ble utfordret av Kjerstin Møllebakken til å samle fem perler selv.
 
Første perletur-skjorte
Den første t-skjorta for å ha gått perleturer i Sør-Varanger gikk til Siv-Eirin Nilsen. Og ordføreren fikk en utfordring.

Publisert: 24.jun.2016 13:46
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Når man har gått fem perleturer i Sør-Varanger, får man t-skjorte. Den er gul og svart, som grensestolpene, har motiv fra Appelsinsteinen, og er designet av kommunens egen arkitekt, Inga Tamosaityte.

Kjærlighetsstien

- Den var veldig fin, tusen takk, sier Siv-Eirin Nilsen. Hun har allerede gått åtte av de 15 perleturene man kan finne rundt om i kommunen i sommer.

- Det er egentlig veldig lett, bare en av turene var litt dårlig merket i starten, men resten var det ikke noe problem å gå. Det fine med turene er at de passer for alle, både unge og gamle, forteller Nilsen. Hun har vært på Appelsinsteinen, Svingkulpen, Stormælen, Bjørnsundhøyda, Varden, Linken og Kristofjellet.

- Og på bryllupsdagen gikk vi Kjærlighetsstien i Jarfjord, ler hun.

Motivasjon

Hun er en aktiv turgåer fra før, men sier at perleturene er motiverende.

- I fjor gikk jeg åtte og har satt meg som mål å ta 13 i år. Hvis jeg skulle ha flaks og få med meg de to turene som krever båt, Brastind og Skogerøytoppen, tar jeg det som en bonus. Det fine med perleturene er at man oppdager nye steder å gå tur. Ellers går man gjerne på de faste stedene man kjenner til, så dette er en fin måte å bli bedre kjent i kommunen på, sier hun.

Utfordring

Kjerstin Møllebakken, som er initiativtakeren til perleturene, hadde innkalt ordfører Rune Rafaelsen til å overrekke sommerens første t-skjorte. Og hun hadde en utfordring til han.

- Du får deponere på ei t-skjorte, men da må du gå fem turer fram til ordførerturen 28. august. Hvis ikke blir du avkledd på Kristofjellet, ler hun.

- Der er jeg godt kjent, for jeg har hytta i nærheten. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så liker jeg å gå turer der det ikke er merket fra før, men dette opplegget er likevel helt fantastisk bra. Når jeg ser på oppslutningen og interessen blant folk, så kan jeg ikke skjønne annet enn at dette må være bra for helsa, både den fysiske og den mentale, sier han.

Nyheter

Nytt av året er at det er flere perler å samle på enn i fjor, og at Finnmark friluftsråd har adoptert konseptet fra Sør-Varanger. Det betyr at de deler ut et porselenskrus til alle som registrerer sju perler. I tillegg kan man finne perleturer i de fleste kommunene i Finnmark og registrere seg på dem også.

- Men husk å ta en selfie av deg selv når du har nådd målet. Bildet sendes på epost til kommunen, og så er man registrert, sier Kjerstin Møllebakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no