14. okt
prosjektnavn: «Et varmt sted å samles» skal være vinnerbidraget for 9910-skolen.
 
Første utkast lagt ut
Sør-Varanger kommune har offentliggjort første utkast til 9910-skolen.

Publisert: 17.okt.2017 09:47
Oppdatert: 17.okt.2017 16:11

Vinner av konkurransen for nyskolen i Bjørnevatn ble torsdag informert til å være Byggmesteran AS. Sør-Varanger kommune har foreløpig lagt ut ett bilde som ligger ute på kommunens nettsider.

Vinnerbidraget ser ut til å gå under navnet «Et varmt sted å samles». Går alt etter planen blir kontrakten signert av kommune og entreprenør om et par uker.

samspill

Dersom kontrakt blir endelig signert av Formannskapet, vil en samspillperiode på ca. 15 uker starte. I denne perioden skal alle skolens brukere bli involvert sammen med Byggmesteran AS og deres arkitekter.

Da blir planene og skolens tegninger forbedret, og man gjør de endringer som er nødvendig for å få et enda bedre resultat. Når samspillperioden er avsluttet kommer resultatet i form av et forprosjekt.

Da skal endelig budsjett fremmes, og alle endringer i samspillperioden blir inkludert. Kommunen sikter på oppstart sommeren 2018 og ferdigstillelse til skolestart 2019.

hard konkurranse

Totalt var det fem entreprenører som var prekvalifisert til den avgjørende runden. Tidligere i høst ble det klart at bedømmelseskomiteen måtte utsette konkurranseavgjørelsen for å få et tilstrekkelig beslutningsgrunnlag.

Kirkenes Byggservice AS var eneste lokale firma, og skal ha kommet på sisteplass i konkurransen. Andreplassen skal ha gått til Altafirmaet Harald Nilsen AS, i følge Finnmarken mandag.

Avgjørelsen i Formannskapet onsdag sist uke var enstemmig vedtatt, og de de øvrige tilbyderne er gitt klagefrist til torsdag 26.10.

romprogram

Barneskolen vil få totalt 14 klasserom, i tillegg kommer grupperom. Det skal bygges spesialrom for multifunksjonshemmede, hvilerom og sanserom. SFO, inklusive kjøkken, vil bli samlokalisert med første og andre trinn.

I tillegg kommer musikkrom, bibliotek, kantine, naturfagsrom, ulike kunst- og håndverksrom, teknologirom og dramarom. Flerbrukshallen får netto spilleflate på 25x45 meter. Ungdomsskolen vil få totalt seks egne klasserom, pluss grupperom.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no