6. des
NÆRT: Det ble en del slike situasjoner i Barentshallen på lørdag, og mange kjappe løp og kontringer. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Fort og tøft i kvalfiseringen
BIL vant med fire mot ett mål i NM-kvalifiseringen mot Norild. Men det var en svett kaptein som møtte oss etterpå, for kampen gikk fortere og tettere enn de er vant til.

Publisert: 24.mar.2015 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Fotballfans fra Bjørnevatn kunne juble for hjemmelaget på lørdag. Da møtte BILs herrelag Norild i Barentshallen. Selv om vinteren fremdeles ligger solid over det ganske land, er det nemlig en NM-kvalifisering å komme seg igjennom.

- Det er vanskelig å spille i hallen, for da går ting fort. Banen er smalere. Vi ventet oss en tøff og fysisk tett kamp, og det ble det, forteller BIL-kaptein Daniel Paulsen.

Den smalere banen betød mindre avstand mellom spillerne, og da ble det mye konkurranse om ballen. Det ble flere situasjoner der det nærmest ble mølje på banen, med en drøss spillere fra hvert lag på ballen.

Fair-play

Begge lagene håndterte imidlertid de nære forholdene bra. Da spillere fikk seg en trøkk, ble det flere fairplay-spark, der laget som har ballen sparker ballen til motstanderne for å ikke utnytte en mulig skade.

Kampen var også noe jevnere enn 1-4-stillingen til BIL skulle tilsi. Trøkket lå mye på Norilds mål, men Bjørnevatn-forsvaret fikk en hel del å gjøre, med flere farlige angrep, frispark og innkast.

Mer press og mer treffsikre skudd sto uansett bjørnevatningene bi. Stillingen var 0-2 til BIL allerede til pause, og de rakk å score enda ett før Norild reduserte til 1-3, etter et frispark nært mål. Det siste målet, til stillingen 1-4, ble dundret rett igjennom Norild-forsvaret etter et kast nært mål.

Gjennomkjøring

BIL-kapteinen er mer interessert i erfaringen fra kampen enn selve NM-kvaliken.

- Vi tar det som en gjennomkjøring før serien starter, sier Paulsen. Han er likevel fornøyd med å vinne.

- Det er en bonus at vi er videre i cupen, og vi får en ny runde før seriestart, sier han.

Kampen viste også at BIL fremdeles har litt å jobbe med, spesielt i angrep.

- Vi vil mye og har god innsats på banen, men sliter med å levere i den siste tredjedelen. Det blir en del upresise pasninger og skudd, og vi fikk en del kontringer mot oss på grunn av det, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no