18. nov
 
Forteller om redningsarbeid i Nepal
I løpet av vinteren vil Morten Kvammen fortelle om redningsarbeid i jordskjelvområder, opplevelsene, utviklingen av redningshund og om Nepal.

Publisert: 15.jan.2016 14:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Morten Kvammen og redningshunden Gere var med i det norske teamet som deltok i redningsaksjonen i jordskjelvrammede Nepal for et halvt års tid siden. I løpet av vinteren vil event-byrået Luni Tjuns ha et arrangement med Morten og Gere, der han vil fortelle om redningsarbeid i jordskjelvområder, opplevelsene, utviklingen av redningshund og om Nepal.
Kvammen og Sten-Egil Johansen i Luni Tjuns har forberedt arrangementet i to-tre måneder.
– Vi har ikke bestemt oss for dato ennå, men ser for oss et arrangement en lørdag formiddag eller kveld, og at Kvammen vil svare på spørsmål fra salen. Vi tenker at arrangementet vil bli holdt på Ofelas arena, som vil egne seg godt for en slik type arrangement, sier Johansen.
Kvammen har en kamerat fra Nepal som er bosatt i Kirkenes. Han driver en skole i hjemlandet.
– Utdanning er helt avgjørende for å få dette landet på beina igjen. Jeg vil også si litt om hva som skjer i et land når katastrofen inntreffer. Svært mange mister alt de eier og har og har ikke forsikret husene sine. De som er fattige, forblir fattige. Da blir utdanning helt avgjørende. Det er nesten enda viktigere enn å delta i en slik redningsaksjon som vi var med på. Dermed er min nepalesiske kamerats skoleprosjekt svært viktig for å bygge framtiden, sier Kvammen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no