12. des
PÅ JAKT: Rådmann Nina Bordi Øvergaard er i gang med ansettelsesprosessen av en ny kommunalsjef for helse, omsorg og velferd i kommunen.
 
Fortsatt jakter kommunen ny helsesjef
Tre kvinner og to menn har søkt på stillingen om å bli ny kommunalsjef for helse omsorg og velferd i Sør-Varanger kommune.

Publisert: 27.jul.2017 07:27
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Jobben som kommunalsjef for helse, omsorg og velferd ble ledig da Anne Brit Nilsen Røst valgte å fratre stillingen i april.

Siden den gang har stillingen vært ubesatt og jakten på en erstatter begynte knapt en måned senere.

Ifølge den offentlige søkelista er det tre lokale søkere, en søker fra Rogaland og en person som er unntatt offentlighet.

Fornøyd

Det er rådmann Nina Bordi Øvergaard som har ansvaret for ansettelsesprosessen av ny kommunalsjef sammen med hovedtillitsvalgt. Øvergaard har også ivaretatt arbeidsoppgavene tilknyttet kommunalsjefstillingen sammen med assisterende rådmann og kommunalsjef for oppvekst mens den har stått ledig.

- Dette er ikke en permanent løsning, men fungerer inntil ny kommunalsjef er på plass, skriver rådmannen i en e-post.

Foreløpig er imidlertid Øvergaard fornøyd med søkerne til stillingen, og sier at det både er gode interne og eksterne søkere som vil kommunen ønsker å gå videre med.

Må videreutvikles

- Hva er viktig for kommunen i valg av ny kommunalsjef?
– Kommunen har behov for en kommunalsjef som kan være med å utvikle helse og omsorgstjenestene våre i takt med den generelle utviklingen vi ser i hele kommune-Norge med fokus på mer brukermedvirkning og trepartssarbeid, skriver rådmannen.

En kompleks sektor

Øvergaard understreker imidlertid at kommunesektoren står ovenfor en rekke utfordringer knyttet til videre utvikling, og at Sør-Varanger kommune vil trenge en kommunalsjef som både er løsningorientert og nytenkende.

– Kommunesektoren står overfor store utfordringer. Samhandlingsreformen stiller stadig nye og flere krav til oss og flere reformer og endringer er varslet. Kommunen trenger derfor en kommunalsjef som kan lede og videreutvikle en kompleks sektor hvor nytenkning og bruk av nye løsninger som eksempelvis veldferdsteknologi vil være avgjørende, skriver hun.

Ifølge rådmannen håper kommunen å ha på plass en ny rådmann i løpet av høsten eller tidlig vinter. Dette avhenger av ansettelsesprosessen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no