13. nov
OPPFORDRING: Mange mangler fremdeles læreplass. Siren Storli i NHO og Marit Hågensen oppfordrer elever til å ta kontakt med bedriftene. (Foto: Finnmark fylkeskommune).
 
Fortsatt uten lærlingeplass
Om en uke skal alle som søker læreplass få et tilbud, og enda står mange uten.

Publisert: 23.aug.2014 15:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Det skriver Finnmark fylkeskommune i en pressemelding som ble sendt ut fredag ettermiddag.

Undervisning

Alle søkere med ungdomsrett som står uten tilbud om læreplass 1. september skal få tilbud om Vg3 fagopplæring i skole som alternativ. Finnmark fylkeskommune har måtte opprette flere slike tilbud for skoleåret 2014-2015 i de fagene det har vært spesielt stor mangel på læreplasser. Dette gjelder ambulansefag, industrimekaniker og elektrikerfaget.

- Skolene våre i Lakselv, Kirkenes og Nordkapp jobber i herdig før de nå skal ta i mot disse ungdommene til Vg3-tilbudene. Vi har aldri hatt så mange tilbud innen Vg3 fagopplæring i skole før, sier konstituert inntaksleder, Marit Hågensen. Hun tror det er flere grunner til dette, både svingninger i næringa som kan gjøre at bedriftene ikke kan ta inn så mange som man har forutsett, og overdimensjonering ved noen av programområdene.

På hugget

Siren Storli i NHO Finnmark, oppfordrer lærlinger til å være på hugget for å skaffe seg plass.

-Nå må søkerne gå og banke på dørene til bedriftene selv, og bedriftene må tenke seg om to ganger og vurdere om de ikke kan ta inn en lærling til likevel, sier hun. Det lokkes samtidig med at alle bedrifter som blir godkjent som lærebedrift innen 1. oktober, er med i trekningen av ti tilskudd på 50 000 kroner hver. Industrimekaniker og elektriker er de to linjene som mangler mest plasser nå. Her står det 16 søkere med ungdomsrett på hver av linjene. Det understrekes at det skrives mange kontrakter i disse dager, og at tallene kan endre seg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no