14. okt
REINBEITE: Visepresident i Sametinget, Ronny Wilhelmsen, gir ikke opp kampen om reinbeitene på vestsida av Tømmerneset. (Foto: Jan Roger Østby)
 
Forventer mekling
Visepresident i Sametinget, Ronny Wilhelmsen, er bekymret for avgjørelsen om Høybukta vest og forventer en mekling med Fylkesmannen.

Publisert: 17.jan.2017 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

- Dette er en omfattende sak som vi kommer til å bruke mye tid på, sier Wilhelmsen.

Forrige uke ble det klart at Sør-Varanger Arbeiderparti snur og slutter seg til regjeringens anbefaling om å gå for Høybukta vest som stamnetthavn i Sør-Varanger. Det er i konflikt med to reinbeiteområder, og Sametinget har gitt negativt svar i høringsrundene.

Reguleringsplan

- Vi er bekymret når de velger vestsida av Tømmerneset. Hele Tømmerneset vil bli låst for beite, området kan ikke brukes. På østsida er det bratt og skytefelt, så det kan ikke brukes, sier han.

Wilhelmsen sier at den eneste kontakten de har hatt med departementet var et møte i november i fjor der de ikke kom til enighet.

- Men det er mange runder framover i denne saken, kommuneplanens arealdel er en, og når denne skal på høring vil vi komme med vår innsigelse. Området er ikke regulert for industri og det vil vi si fra om. Og vi håper å oppnå en mekling med Fylkesmannen, vi forventer det, sier han.

Konsekvenser

Wilhelmsen sier de vil følge nøye med på den videre planprosessen og mener det også bør gjøres en konsekvensanalyse for reindrifta og avbøtende tiltak.

- Det er en omfattende prosess, men vi vil komme med våre innsigelser der det er mulig, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no