12. des
Marte Iren Kirkesæther (26), ny vikar som journalist i Sør-Varanger Avis. (Foto: Jørn Fossmo)
 
Fra lærer til journalist
Marte Iren Kirkesæther er ansatt som ny journalistvikar i Sør-Varanger Avis. Selv om det et kort vikariat, håper hun å få fortsette å jobbe i dette yrket som hun har utdannet seg til.

Publisert: 13.sep.2016 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Marte er oppvokst på Hesseng og er 26 år. Utdannelsen sin har hun fra Norges Kreative Høyskole i Oslo i 2014. Både før og etter oppholdet i Oslo jobbet hun som lærer i Bjørnevatn, tilsammen 4 år. Hun som mange andre i kollegaer har merket hvordan konkurransen om journalistjobbene har hardnet til i den siste tida.

Lokalt stoff

- Jeg stortrivdes som lærer, men det er journalist jeg er og ønsker selvsagt å kunne bruke min utdannelse. Derfor håper jeg på at avisa vil bestå, og at det skal åpne seg mulighet videre.

- Vi trenger ei skikkelig lokalavis her. Jeg syns det er mer morsomt å skrive om stoff i lokalmiljøet enn å jobbe med riksnyheter, understeker hun.

Glad i å skrive

Marte forteller at skrivelysten merket hun tidlig. Først skrev hun dagbok, og allerede som 14-åring startet hun sin første blogg.

- Jeg begynte å skrive da jeg var liten. På skolen fikk jeg gode tilbakemeldinger som inspirerte meg. Noen ganger angrer jeg på at jeg la ned bloggen. Det kunne vært spennende å se hvor langt en kunne ha nådd som blogger, forteller Marte.

Men Hessengjenta fulgte sin store drøm og utdannet seg som journalist. Nå er henne største ønske å få praktisere mer i yrket og, ikke minst, leve ut sin skrivelyst.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no