23. okt
NY JOURNALIST: Siri Seim Sønstelie, ny journalist i Sør-Varanger Avis.
 
Fra Utøya, via England til VG - og så hit
Siri Seim Sønstelie overlevde og skrev bok om Utøya, studerte i England, og begynte i journalistikken i VG. Nå er hun vikar i SVA.

Publisert: 02.mar.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Sønstelie begynte det seks måneder lange vikariatet i SVA mandag denne uka, og kom seg umiddelbart i skrivingen. Så langt har både Jonas Gahr Støre og videregående-elever fått møte det nyeste tilskuddet til staben.

Egentlig skulle ikke 25-åringen fra Skedsmokorset bli journalist. Hun tok utdanning i statsvitenskap i England, inkludert mastergrad i sikkerhetspolitikk.

Men så hadde hun en spesiell bok på CV-en, skrevet av henne og faren: «Jeg lever, pappa», om hennes og andres opplevelser på Utøya 22. juli 2011. Og den ovennevnte faren er selv journalist.

- Så jeg har vokst opp med journalisthverdagen, og jeg skjønte at det er et yrke som omfatter mange interesser, og der man møter mange mennesker, forteller hun.

Så da hun var på utkikk etter jobb etter endt utdanning, ble hun tilkallingsvikar for VG.

- Etter hvert ville jeg lære mer, og jeg tok sommervikariat i Romerikes Blad sist sommer. Og nå er jeg her, sier Seim Sønstelie.

Så langt liker Siri seg godt i det relativt kaldere nord.

- Det er veldig gøy så langt. Jeg håper å kunne tilpasse meg lokalavisa så godt som mulig, få frem gode saker, og bli kjent med lokalsamfunnet både privat og på jobb, sier hun.

Sønstelie interesserer seg spesielt for politikk og sikkerhetspolitikk, som utdannelsen tilsier. Da er det spesielt spennende for henne å være akkurat på grensa til Russland, og se hvordan samfunnet stiller seg til russlandsforholdet. Utenom det har hun en forkjærlighet for sport, spesielt håndball og ishockey. Det sistnevnte fikk hun smaken på under et kort opphold i New York.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no