20. nov
SWING: Frank Fiskebeck og Solveig Steinmo ( t.v) fra Kirkenes Danseklubb fikk swing på sakene og gikk til topps under nordnorsk mesterskap i folkeswing, mens Trine Høiberget og John-Kåre Koberg (t.h) ble nummer tre. (Foto: Britt-Hilde Fiskebeck).
 
Frank Fiskebeck årets ildsjel i dans i nord
Først ble Frank Fiskebeck nordnorsk mester i folkesving. Så fikk han hedersprisen som årets ildsjel i danseregion Nord Norge.

Publisert: 15.feb.2017 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Årets nordnorske mesterskap i Swing & Rock'n Roll ble arrangert i Fauske i helgen. Frank vant seniorklassen sammen med sin dansepartner Solveig Steinmo. På tredjeplass kom det også et dansepar fra Kirkenes danseklubb, Trine Høiberget og John-Kåre Koberg.

Forsvarte gullet

Frank Fiskebeck forteller at de holder på med dansing mest fordi det rett og slett er gøy.

- Vi forsvarte fjorårets seier fra Tromsø i samme klasse. Selv om deltakelsen i fjor var større enn på Fauske i år, er ikke vi blitt noe dårligere. Tidligere har vi vunnet danseformen Boogie Woogie, som er en mer avansert og krevende dans. Men det er mer tidkrevende å forberede seg til Boogie Woogie, så nå holder vi oss til folkesving, sier han.

Nå vurderer swing-danserne å delta i det norske mesterskapet til høsten dersom det ikke blir så lang reising.

Årets ildsjel

I tillegg ble Fiskebeck valgt ut som årets ildsjel i region Nord-Norge. Her hadde alle danseklubbene nominert og stemt på utvalgte kandidatene.

- Jeg er medlem i styret i danseregionen, og selv om vi hadde styremøte på fredag før konkurransen, maktet de å holde det hemmelig for meg. Så jeg ble ganske overrasket da jeg ble valgt som årets ildsjel på søndag. Jeg har vært leder for Kirkenes DanseKlubb i 16 år og vært med på alle ned- og oppturer. Kona mi sa at nå fikk jeg sikkert honnør for all den tida jeg har lagt ned i danseklubben, men også for den dugnaden som en har vært med på i idrettsaktiviteter som hopp, orientering og ski i Kirkenes og Sandnes, sier Frank.

- Det er mange i Nord Norge som gjør en kjempejobb i sine danseklubber og som fortjener en pris. Jeg ble både rørt og satt ut. Og var bare glad for at jeg slapp å holde en tale for det hadde jeg ikke forberedt.

Vil profilere seg

Nå håper Fiskebeck at flere av de unge velger å begynne å danse swing. Kirkenes danseKlubb ønsker større rekruttering. Hver onsdag har de et tilbud som de kaller for sosialdans der alle som vil kan komme å danse på Ofelas.

- Det er ikke alle danseklubber som har et slikt tilbud, sier han.

Nå vil de profilere seg mer for å trekke til seg flere danselystne. Fiskebeck opplyser at de kommer til å dukke opp på de ulike handelsentrene i byen utover vinteren for å danse og å vise seg fram.

- Forhåpentligvis vil dette få flere til å være med klubben, sier swing-danseren og ildsjelen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no